Stad Utrecht 12.45 uur

Utrecht 22-11-2003 - Persberichten stad Utrecht

Zwartrijders
UTRECHT Vrijdagavond om 23.45 uur ontstond op de St. Jacobusstraat een conflict in een stadsbus. Twee Utrechtse passagiers van 44 en 56 jaar hadden geen geldig vervoersbewijs, maar weigerden de bus te verlaten. De buschauffeur riep de hulp in van agenten die op dat moment langs kwamen rijden. In het bijzijn van de agenten bedreigde de 44-jarige zwartrijder de buschauffeur. De andere passagier gedroeg zeer eveneens zeer hinderlijk. Beide mannen zijn aangehouden.

Onder invloed
UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende politieagenten omstreeks 04.45 uur op de Maliebaan een 26-jarige automobilist uit Bilthoven twee grove verkeersovertredingen begaan. Toen zij de man staande hielden roken zij een sterke alcohollucht. Uit een ademanalyse bleek dat de man 730 ug/l blies. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en zal verantwoording moeten afleggen aan de rechter.

Aanhoudingen na vechtpartij
UTRECHT Op de Mariaplaats ter hoogte van de kruising met de Rijnkade waren surveillerende agenten zaterdag rond 03.00 uur getuige van een vechtpartij. Zij zagen dat een 27-jarige man uit Geldermalsen uit de auto stapte en enkele klappen uitdeelde aan een 23-jarige inwoner van IJsselstein. Toen de agenten uitstapten, voegden ook twee plaatsgenoten (26 en 29 jaar) van de man uit Geldermalsen zich bij de vechtpartij. Uiteindelijk werden alle vier betrokkenen aangehouden. In het politiebureau bleek dat het gooien van een lollie tegen de voorruit van de auto waarin de drie uit Geldermalsen zaten, de reden was van de vechtpartij. Daarbij was het helemaal niet zeker dat de IJsselsteiner deze gegooid had.