Politie Drenthe

zaterdag 22-11-03

Hoogeveen 22-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Met drank op achter het stuur
EMMEN Vrijdagmiddag tegen vijf uur reed een 19-jarige man uit Nieuw Amsterdam op zijn bromfiets door rood op de kruising Hondsrugweg/ Brinkweg. De politie zag dit en gaf de man een bekeuring voor het rijden door rood (43,-). Ook heeft de man een blaasproef gedaan. Deze had 285 µg/l (ongeveer 0,6 promille) als resultaat. De man kreeg een transactievoorstel van 75,- mee naar huis.

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen tweeën reed een 44-jarige Emmenaar met zijn auto de kruising Houtweg / Lemzijde op. De man verleende daarbij geen voorrang aan een 34-jarige plaatsgenoot. Beide voertuigen werden weggesleept. Uit de alcoholcontrole bleek dat de 44-jarige man gedronken had. De man blies 785 µg/l (ongeveer 1,8 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij ging met een dagvaarding naar huis.

MEPPEL Vrijdag avond zijn er in de omgeving van Meppel op meerder plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 85 blaastesten gehouden. Bij de controle op de Steenwijkerstraat blies een 25-jarige man uit Meppel 345 µg/l (ongeveer 0,8 promille). Dit leverde de man een bekeuring van 190,- en een rijverbod van twee uur op. Op de Nieuwe Nijveenseweg controleerde de politie een 17-jarige bromfietser. De jongen blies 350 µg/l (0,8 promille). Een proces-verbaal is opgemaakt.

SPIER Op de A28 heeft de politie, vrijdagavond tegen tien uur, ter hoogte van Spier een 52-jarige man uit Pesse aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag en een oplettende automobilist gaf dat door aan de politie. Na een uitslag van 355 µg/ l (ruim 0,8 promille) kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

Naast de eerder genoemde feiten heeft de politie ook nog in Gieten, Annen en Assen mensen aangehouden met drank op achter het stuur. In Gieten ging het om een 42-jarige man afkomstig uit Assen. De uitslag van 485 µg/l leverde hem een transactievoorstel van 405 op. In Annen kreeg een 44-jarige vrouw uit die plaats een schikkingsvoorstel van 315,- . Dit zelfde transactievoorstel kreeg ook een 40-jarige man uit Assen.

Auto tegen de boom
NIEUW RODEN Een 51-jarige man uit Roden reed vrijdagavond met zijn 49-jarige vrouw over de Terheysterweg van Nietap in de richting van Nieuw Roden. In een scherpe bocht verloor de man de macht over het stuur, de auto begon te schuiven en kwam tegen een boom tot stilstand. De man kon de auto ongedeerd verlaten. Zijn vrouw werd door de brandweer uit de auto gehaald en met nekklachten naar het Martini ziekenhuis gebracht.

Reeks inbraken
KERKEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in de Burgemeester Jansstraat in diverse autos ingebroken. Op dit moment zijn er zeven zaken bekend bij de politie. Bij de inbraken werd onder andere cd-spelers en een radar detector gestolen.

Vechtpartij
HOOGEVEEN Tijdens een surveillance zag de politie vrijdagnacht tegen halfvier een vechtpartij op straat in de Hoofdstraat. Daarbij werd een 29-jarige man uit Wedde geschopt en geslagen door drie kale jongens. De politie heeft gebruik moeten maken van pepperspray om de aanvallers te bedaren. Omstanders hinderden het werk van de politie. Drie mannen in de leeftijd van 22, 27 en 38 jaar (uit Wagenborgen, Zieuwerd en Dwingeloo) werden daarom aangehouden. De politie is nog op zoek naar de daders en wil graag in contact komen met omstanders die meer gezien hebben van de jongens die de man in elkaar geslagen hebben geslagen. De 29-jarige man is voor behandeling naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht.

Vuurwerkpistool in beslag genomen
EMMEN Vrijdagavond tegen acht uur heeft de politie een vuurwerkpistool in beslag genomen in de straat Snippenveld. Een 30-jarige man uit Emmen had deze eerder die dag in Duistland gekocht en demonstreerde het pistool ten overstaan van een aantal kinderen. Naast het pistool zijn ook 195 stuks munitie en zon 100 stuks knal- en 100 stuk siervuurwerk in beslag genomen. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden
ZWARTEMEER - In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen een uur of halftwee heeft de politie een 56-jarige man uit Zwartemeeraangehouden. De man had ruzie met twee anderen en vernielde daarbij een auto en twee ruiten van een woning aan de Dwarsstraat. Eerder op de avond had de man ruzie met een 26- jarige plaatsgenoot. De man was onder invloed van alcohol. De politie heeft de man aangehouden. De man gaf de Hulpofficier van justitie ook nog een kopstoot. Dit leverde de mannog een proces verbaal op.

HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag tegen vier uur heeft de politie een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man werd met behulp van pepperspray aangehouden. Hij wilde een woning binnendringen. De 40-bewoonster belde daarop de politie.

Dana Everts (06-52554218) verzorgt de berichten van zaterdag. Bert Peters ( 06-53238059) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.