Politie Noord-Holland-Noord

Nieuws nu ook op zaterdag

Alkmaar 22-11-2003 - De persvoorlichters van de politie Noord-Holland Noord publiceren vanaf heden ook zaterdag nieuwsberichten. Dit is een uitbreiding van de service aan het publiek en de media.

Van oudsher werden de berichten op zondag gepubliceerd. Voornamelijk omdat er pas maandag kranten verschijnen. Met de komst van nieuwe media en het internet wordt de behoefte aan actuele informatie groter. Bovendien weet het publiek de site ook steeds beter te vinden en kan zij kennis nemen van de politieberichten. In de regel verschijnen de nieuwsberichten op zaterdag, net als op andere dagen, rond 17.00 uur. Hier kan in bijzondere omstandigheden van afgeweken moeten worden. De website van de politie Noord-Holland Noord wordt zeer goed bekeken. Per maand bezoeken zo'n 15.000 mensen de site waarbij vooral wordt gekeken naar de nieuwsberichten.
Voor de media blijft de regel gelden dat er na 17.00 uur en in het weekend alleen met de dienstdoend persvoorlichter gebeld kan worden bij ernstige calamiteiten.