Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 22 november 2003

* ONGEREGELDHEDEN HERACLESSUPPORTERS
Vrijdagavond omstreeks zeven uur ontstonden op het station Rotterdam-Alexander ongeregeldheden waarbij een groep Heraclessupporters betrokken was. Politiemensen die ter plaatse kwamen werden door de groep bekogeld met stenen en flessen. Hierbij vielen geen gewonden.
Op de Prins Alexanderlaan werd de groep supporters ingesloten, aangehouden en in twee bussen vervoerd naar de Arrestanten Afhandelinggroep (ARAF) in het Feijenoord Stadion. De identiteiten van de 74 personen werden vastgesteld, waarbij 40 van hen proces-verbaal is aangezegd voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Naar de groep wordt een nader onderzoek ingesteld.
Onder begeleiding is de groep vervolgens op de trein gezet naar Almelo. Ter hoogte van station Rotterdam-Zuid werd met stenen naar de trein gegooid. Hierbij liep een 30-jarige man uit Almelo hoofdletsel op en een aantal supporters raakte licht gewond. Op het Centraal Station werd de trein tot stilstand gebracht en werd het slachtoffer uit Almelo overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De lichtgewonden werden ter plaatse door GGD-personeel behandeld.


* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmorgen op de Catullusweg een controle op het niet voorrang verlenen aan voetgangers bij een oversteekplaats. Tussen acht uur en kwart voor negen gingen negen automobilisten op de bon. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro (115 euro) in hun brievenbus verwachten.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield vrijdagmorgen op de Westzeedijk, Stadionweg en Tjalklaan en vrijdagmiddag op de Statenweg snelheidscontroles. Op verschillende locaties op de Westzeedijk lapten tussen half acht en half tien en tussen elf en twaalf uur 144 van de in totaal 2658 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 101 km/uur.
Op de Stadionweg hielden tussen kwart voor acht en kwart voor tien 88 van de in totaal 794 passerende autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/uur in plaats van '50'. Tussen elf en twaalf uur flitste de radar op de Tjalklaan 109 van de in totaal 865 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van '50'. Op de Statenweg reden tussen twee uur en kwart voor drie 56 van de 570 automobilisten te hard. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 50 km/uur. Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield, naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden, vrijdagmiddag tussen half vier en kwart over vijf een snelheidscontrole op de Havendijk. Hier namen 18 van de 808 automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste snelheid: 79 km/uur.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN MIDDELLAND EN NIEUWE WESTEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vanaf vrijdagavond tot zaterdagochtend vroeg een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Middelland en Het Nieuwe Westen.
Op straat werden 230 personen en in horecagelegenheden 34 mensen gecontroleerd. Ook werden er 26 auto's doorzocht. In totaal werden elf mensen aangehouden op onder meer de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Tien steekwapens, twee slagwapens, één imitatievuurwapen, 1 busje cs-gas en diverse gebruikershoeveelheden softdrugs werden in beslag genomen.


* ARBEIDSONGEVAL
Vrijdagmiddag omstreeks half vier raakte een man gewond tijdens werkzaamheden op het Burgemeester Meineszplein. Het slachtoffer was bezig met de reparatie van een kabel, toen er plotseling door kortsluiting een steekvlam ontstond. Hierbij liep de man brandwonden op. Hij is door GGD-personeel overgebracht naar het brandwondencentrum van het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield vrijdagavond een alcoholcontrole op de Mariniersweg. Tussen half zeven en half tien werden 250 automobilisten gecontroleerd, waarna één van hen werd aangehouden omdat hij met te veel alcohol op was gaan autorijden.


* BEROVERS AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg heeft vrijdagavond vijf jongens uit Vlaardingen (16 en 17 jaar oud) aangehouden verdacht van diefstal van een fiets met geweld. Een 14-jarige jongen uit Vlaardingen was omstreeks half tien vrijdagavond op de Van Linden van den Heuvellweg door vijf jongens de bosjes ingetrokken, geslagen en vervolgens beroofd van zijn fiets. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachten ter hoogte van de Hofsingel aan. De achtervolging werd ingezet waarna het vijftal aangehouden kon worden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Vlaardingen waar zij voor nader verhoor werden ingesloten.