1e persbericht van zaterdag 22 november 2003

Eindhoven 22-11-2003 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Gezin gewond bij woningbrand

Zaterdagmorgen rond 4.30 uur zijn vijf bewoners van een woning Magisterstraat in Veldhoven gewond geraakt bij een brand in hun woning. De brand brak rond 4.30 uur uit in de hal van hun woning. Naar aanleiding van een onderzoek door de politie wordt vermoed dat de brand is aangestoken. Er is een brandend voorwerp door de brievenbus naar binnen gebracht. De bewoners, vader (42) , moeder (40) en drie kinderen (18-15- en 7 jaar oud) liepen brandwonden en rookvergiftiging op. Zij zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

De politie hield rond 6.00 uur in de nabijheid van het pand een 19-jarige man uit Veldhoven aan. Hij wordt er van verdacht de brand te hebben veroorzaakt. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie, die met zeven rechercheurs de brandstichting onderzoekt, is nog op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact op nemen met de politie in Veldhoven tel. 0900 8844.

Eindhoven: Man gewond na beroving

Vrijdagavond rond 20.10 uur is op de Geldropseweg een 50-jarige Mierlonaar beroofd van een tas. Twee jongens op een bromfiets rukten de laptoptas van de fiets van het slachtoffer. De man kwam ten val en liep schouderletsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. In de laptoptas zat géén computer maar een regenjas en een agenda.

Eindhoven: Diefstal auto

Vrijdagavond tussen 18.30 en 22.30 uur is in de Dommelstraat een rode Peugeot 106 Accent met het kenteken LJ-TP-22 gestolen.

Eindhoven: Diefstal van portemonnee

Vrijdagavond rond 20.15 uur is in een winkel aan de Vestdijk de portemonnee gestolen van een 22-jarige Geldropse. De vrouw stond met familieleden naar artikelen te kijken toen twee mannen de kans zagen haar tas van de kinderwagen af te pakken. Toen de vrouw de diefstal bemerkte lieten de twee de tas vallen en probeerden er vandoor te gaan. De zus van de vrouw hield een man bij zijn jas vast maar de man sleurde haar mee. Het slachtoffer haalde hem echter in en sprong hem in zijn nek. Hierdoor kwam de dader ten val en tijdens een worsteling verloor hij zijn jas. Winkelpersoneel ging nog achter de daders aan maar uiteindelijk wisten de twee te ontkomen. Ze hebben 500 euro buit gemaakt.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Vrijdagavond om 22.50 uur heeft een 51-jarige Helmonder zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren. Tijdens een alcoholcontrole op de Mierloseweg bleek dat de man teveel gedronken had. Hij blies 1,75 promille. Hij krijgt bovendien en proces-verbaal.

Vrijdagavond rond 23.30 uur werd op de Dorpsstraat in Helmond een 31-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens een alcoholcontrole bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Beek en Donk: Rijbewijs ingenomen

Zaterdagmorgen om 0.05 uur is het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige man uit Bakel. Tijdens een alcoholcontrole blies de man ruim
1,55 promille. Zijn rijbewijs is door de politie in genomen en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Eersel: Bromfietser en fietsster gewond bij aanrijding

Vrijdag rond 21.00 uur zijn een 17-jarige bromfietser en een 17-jarige fietsster beiden afkomstig uit Eersel gewond geraakt bij een aanrijding op de Stokkelen. Beiden reden in dezelfde richting. Het meisje wilde de rijbaan oversteken en werd toen aangereden door de bromfietser die op de rijbaan reed. Het meisje is met diverse kneuzingen naar een ziekenhuis gebracht. De jongen werd naar een ziekenhuis gebracht met een gebroken arm en een zware hersenschudding.

Eersel: Verkeerscontroles

De politie heeft vrijdag tussen 14.30 en 18.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Postelseweg, de Pankenstraat en de N284. Er zijn 21 bekeuring gemaakt. De politie bekeurde onder meer voor te hard rijden, door rood rijden, geen autogordel dragen en bromfietsen die niet in orde waren.