2e persbericht van zaterdag 22 november 2003

Eindhoven 22-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs en auto kwijt

Zaterdag om 0.40 uur is op de Marconilaan in Eindhoven een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat tijdens en verkeerscontrole dronken achter het stuur van zijn auto. Een blaastest gaf een promillage van ruim 1,8 promille. De auto van de Eindhovenaar bleek niet te zijn verzekerd. Daarbovenop bleek dat de man nog ruim 300 euro boete moest betalen vanwege een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed.De auto van de man is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs is ingenomen.Er wordt een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Zaterdagmorgen rond 3.40 uur is op de Vestdijk een man van 19 uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem lopen met een mountainbike op zijn schouders. Bij het zien van de politie gooide man de fiets weg en zette het op een lopen. Hij werd echter in de kraag gevat. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen.

Helmond: Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

Zaterdagmorgen om 3.30 uur is op het Binderseind een 32-jarige Helmonder met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij kwam na een bocht op de verkeerde weghelft en verloor de macht over het stuur. De bestuurder had gedronken. Een ademtest gaf 1,8 promille. De man had ook nog vier XTC pilletjes en een zakje weed op zak. Het rijbewijs van de Helmonder is ingenomen, de drugs zijn in beslaggenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 12.00 en 24.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kerkendijk in Someren. De daders gooiden een ruit aan de achterkant van het huis. Er zijn een decoder, een televisie, en een DVD-videospeler gestolen.