Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving

Den Helder 22-11-2003 - 16.45 uur

Meisje overleden
Alkmaar, vrijdag 21 november 2003.
Het 13-jarige meisje uit Warmenhuizen dat afgelopen maandag 17 november als fietsster betrokken raakte bij een aanrijding met een auto op de Westfriesedijk in Warmenhuizen is vanmiddag in het ziekenhuis in Alkmaar aan haar verwondingen bezweken. Ze was in het hospitaal opgenomen met ernstig hoofdletsel.

95 bonnen bij verkeerscontroles
Den Helder, vrijdag 21 november 2003.
Zoals eerder is aangekondigd, gaat de politie in de Noordkop de laatste maanden van het jaar strenger optreden in het verkeer. Daarbij worden zoveel mogelijk weggebruikers aan de kant gezet. Speerpunten hierbij zijn onder meer snelheid, verlichting en gordelgebruik. Vrijdagmiddag en avond werd er gecontroleerd op de Doggersvaart, de Middenweg, de Waddenzeestraat en de Beatrixstraat. In totaal werden er op deze locaties 95 bonnen uitgeschreven onder meer wegens snelheid (12), gordel (14), verlichting fiets (15), rijden door rood (7), rijden zonder helm (6) en teveel bromfietsvermogen (3).

Bromfietser breekt ribben
Den Helder, vrijdag 21 november 2003.
Omstreeks 17.00 uur, vond er op de kruising Schootenweg-Ravelijnweg een éénzijdig ongeval plaats waarbij een 64-jarige bromfietser uit Den Helder enkele ribben brak. De man reed over de Schootenweg uit de richting van de Industrieweg en wilde de Ravelijnweg rechtdoorgaand oversteken. Op het kruisingsvlak kwam hij door onbekende oorzaak ten val. Daarbij kreeg hij het stuur van zijn brommer in zijn borst. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Vier drankrijders van de weg gehaald
Den Helder, zaterdag 22 november 2003.
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal vier drankrijders aangehouden. Op de Marsdiepstraat liep een 48-jarige automobilist tegen de lamp. Hij blies 675 ug/l. Een 51-jarige automobiliste werd op de Flevostraat betrapt. Zij blies 660 ug/l. Deze twee bestuurder mochten meteen hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 570 ug/l bliezen. Een 34-jarige automobilist op de Fazantenstraat werd aangehouden en hij blies 540 ug/l. Tenslotte liep op de Californiestraat een 35-jarige man ook een proces-verbaal op. Hij raakte met zijn auto een paaltje en blies aan het bureau 330 ug/l. Alle dronken bestuurders kwamen uit Den Helder.

Auto met dure lading meegenomen
Den Helder, zaterdag 22 november 2003.
Een bewoner aan de Theodorus Rijkersstraat ontdekte vanmorgen dat zijn personenauto vol met gereedschap in de afgelopen nacht voor zijn huis is weggenomen. Het gaat om een blauwe Mercedes E300 voorzien van het kenteken TS-NB-61 van het bouwjaar 1998 en met een nieuwwaarde van 60.000 euro. In de kofferbak van de auto lagen 5 accuboormachines, 4 magnetische waterpassen en ander gereedschap. De waarde hiervan is een paar duizend euro.