AFC AJAX

A1 heer en meester in Den Bosch

Den Bosch, 22 november 2003
Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met ruime cijfers gewonnen. Onder andere door drie doelpunten van Rachid Tiberkanine liep het elftal van Danny Blind met 0-6 over de Brabanders heen.
En dat terwijl het team drie vaste basisspelers wegens blessures moest missen. Ryan Babel raakte deze week op de training geblesseerd en Hedwiges Maduro en Jamal Ati-Mama keerden geblesseerd terug na de oefeninterland tegen België. Ook Stanley Aboraa moest wegens een blessure afhaken voor het duel tegen staartploeg Den Bosch. Maar de "oproepkrachten" Milano Koenders, Jan Petongen en Kees Keizer vulden de koploper in de Shell Jeugdcompetitie goed aan.

Na een kwartier nam Ajax een 0-1 voorsprong nadat Rachid Tiberkanine de bal achter de Bossche keeper werkte. Na ruim een half uur wist Ajax de voorsprong pas te verdubbelen en na een voorzet van Ferdi Elmas schoot Tiberkanine de 0-2 op het scorebord. FC Den Bosch was onthutsend zwak, maar de A1 van trainer Danny Blind kon het grote krachtsverschil voor rust nog niet in de score uitdrukken.

In de tweede helft ging dat beter en kopte Robbert Schilder na een voorzet van invaller Jerghinio Sahadewsing 0-3 binnen. Schilder trok korte tijd later de bal goed voor waar Tom de Mul van dichtbij 0-4 aantekende. Vier minuten na zijn goal liet De Mul een voorzet los, stapte Sergio Cameron over de bal heen en schoot Tiberkanine zijn derde van de middag binnen, 0-5. De Mul was twaalf minuten voor tijd ook bij de zesde Amsterdamse goal betrokken. Hij trok voor, Cameron miste waarna Milano Koenders de eindstand op het bord bracht, 0-6.

In negentig minuten had Den Bosch wel geteld een mogelijkheid gekregen. Uit een vrije trap in de tweede helft ging de bal net over het doel van Ajax heen, waardoor de Ajacieden 'de nul' hielden.