Q-DANCE


Qlimax verhuist van Thialf naar Gelredome

Op zaterdag 22 november zal Q-dance grootste indoor rave evenement plaatsvinden in één van Nederlands meest begeerlijke lokaties: Gelredome in Arnhem.

De twee voorgaande edities van Qlimax vonden voor 18.000 bezoekers plaats in het hoge noorden. Omdat Heerenveen toch erg ver is en omdat Qlimax groter, vetter en centraler moet, is voor Gelredome gekozen. De lokatie heeft een maximale capaciteit van 25.000 bezoekers. Daarnaast leent het Arnhemse evenementencomplex zich perfect voor het oorspronkelijke Qlimax idee: een ouderwetse rave in een moderne uitvoering.

Met 25.000 mensen naar dezelfde muziek luisteren brengt een heel speciale sfeer met zich mee. Helemaal als het gaat om de hardere stijlen uit de Dance. Zoveel mensen in dezelfde staat die in één zaal aan het springen zijn, is het echte Qlimax gevoel. Op het evenement worden uitsluitend platen gedraaid, die rond of boven de 140 BPM liggen. Als naam voor het type muziek wat er gedraaid gaat worden is speciaal voor deze Qlimax de term 'Hard Styles' in het leven geroepen: Een verzamelnaam voor alle stevige Dancemuziek, of het nou Hardtrance, Techno, Hardstyle of Oldstyle is, het is gewoon knallen.

Ten opzichte van de twee voorgaande Qlimax edities zal de programmering voor deze 9e editie muzikaal een stuk breder zijn. Wat dat betreft, grijpt de organisatie terug naar de allereerste editie van Qlimax in juni 2000 in het Beursgebouw in Eindhoven. Ook hier was er sprake van een duidelijke opbouw in de avond, waar rustiger begonnen werd en waar aan het eind de snelste platen gedraaid werden.

Q-dance is ontzettend blij met de nieuwe lokatie. 'Eindelijk kunnen we vol gas uitpakken op alle fronten. Gelredome is gebouwd om evenementen in te organiseren, dus aan heel veel randvoorwaarden is bij voorbaat al voldaan. Deze lokatie past perfect bij het imago dat Qlimax onder de doelgroep heeft. Vernieuwend, hi-tech en vooral groots', aldus Project Manager Jonas Schmidt van Q-dance. Gezien de populariteit van het evenement en die van de hardere Dancemuziek, verwacht de organisatie alle 25.000 kaarten in de voorverkoop te zullen verkopen.

De kaartverkoop voor Qlimax start op zaterdag 13 september bij alle landelijke filialen van de TicketBox of Free Record Shop. De kaarten zijn 42 Euro (ex fee). De kaarten kunnen ook via internet besteld worden via TicketBox.nl. Of telefonisch via 0900-9393. Meer info op Q-dance.nl.


---


---

Evenement: Qlimax
Datum: Zaterdag 22 november 2003
Lokatie: Gelredome, Arnhem
Tijd: 21:00 - 07:00
Prijs: 42 Euro ( ex. fee)
Verkrijgbaarheid: Alle TicketBox outlets (online: ticketbox.nl) & Free Record Shops

Meer informatie: Q-dance.nl


---


---