Alzheimer Nederland


'Nou wordt-ie ook nog dement...'

Bijeenkomst voor ouders, familie en andere belangstellenden van mensen met een verstandelijke beperking (Downsyndroom) en Alzheimer

Datum: Zaterdag 22 november 2003 Tijdstip: 10.00 tot 15.30 uur Plaats: Het Lichtpunt, Amersfoortseweg 56, Huis ter Heide Eigen bijdrage: 10,- per persoon (inclusief lunch en documentatiemateriaal)
Informatie: Vereniging Philadelphia, commissie broers en zussen, Dorien Kloosterman (tel.: 030 2363738)

Aanmelden: via dit formulier

Deze ontmoetings- en informatiedag wordt gezamenlijk georganiseerd door de Stichting Alzheimer Nederland en de Commissie Broers en Zussen Philadelphia. Ook andere familieleden en de persoonlijk begeleiders/coaches van mensen met een verstandelijke handicap zijn welkom.

Programma

ochtend

* Ontvangst met koffie, thee, fris

* opening

* ervaringen uitwisselen / video over mensen met een verstandelijke handicap en de ziekte van Alzheimer

middag
Workshops


1. Zorg rond Alzheimer

Hoe gaat men in een woonvoorziening om met iemand die de ziekte van Alzheimer heeft? Doet men een beroep op mantelzorg? Bied je jezelf aan als mantelzorger? Wat voor mogelijkheden zijn er verder?


2. Alleen maar oud of is er meer?

Er zijn symptomen die kunnen wijzen op de ziekte van Alzheimer. Wat kun je doen?


3. Zal ik met je meegaan?

Omgaan met je broer / zus met de ziekte van Alzheimer. Tips en voorbeelden. (Hoe vraag je dingen, hoe communiceer je, wat kan nog wel en wat niet meer, wat mag je verwachten, waar moet je rekening mee houden)


4. Wat heeft-ie nou?

Alles over de ziekte van Alzheimer en Down Syndroom, ook: erfelijkheid, preventie...


5. Als ik niet ga voel ik me schuldig

Hoe gaat het met jezelf als je broer / zus de ziekte van Alzheimer heeft? Hoe vaak ga je op bezoek, mag je een keer overslaan, mag je gaan afbouwen? Hoe zit het met de grens tussen emoties en nuchter verstand?
© 2003 Alzheimer Nederland - Webmaster