Ingezonden persbericht

Persbericht Dordrecht

College wil gebruik openbaar vervoer stimuleren en verkeersdrukte binnenstad beperken

Het college van burgemeester en wethouders biedt zes dagen gratis open-baar vervoer in Dordrecht. Daarmee wil het college het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren en de toestroom van auto's naar de binnenstad beperken. Dat betekent concreet, dat 22 en 29 november en 6, 13, 14 en 20 december gratis gebruik gemaakt kan worden van het Stadsvervoer, de Waterbus en de Servicetaxi.

Het is niet de eerste keer dat B&W besluiten het openbaar vervoer in te zetten om de bereikbaarheid van de stad te vergroten. Overigens is de 'tariefsactie' ook bedoeld om de grote toeloop naar de Kerstmarkt op 13 en 14 december het hoofd te kunnen bieden. Op de kerstmarkt komen zo'n 200.000 bezoekers en voor dergelijke grote aantallen bezoekers biedt de binnenstad onvoldoende parkeermogelijkheden.

De kosten van deze aktie betaalt het college uit een klein deel van de Rijksbijdrage Openbaar Vervoer. Het college sluist namelijk niet he! t hele bedrag dat zij krijgt van h et rijk door naar Stadsvervoer. De Waterbus en Stadsvervoer zullen zelf voor informatie aan het publiek zorgdragen.

et deze tariefsaktie wil het college nadrukkelijk bijdragen aan een unieke, aantrekkelijke en bereikbare stad!

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht