Gemeente Krimpen aan den IJssel


Feestelijk Sinterklaasintocht op zaterdag 22 november 2003

Op zaterdag 22 november 2003 komen Sinterklaas en zijn Pietermannen naar Krimpen aan den IJssel. Om 13.00 uur worden zij verwacht in de haven bij restaurant "De Schelvenaer" aan de Korenmolen 1. De hele middag is het feest.

Om 12.30 uur begint het feest al, want dan worden de eerste muziekpieten afgezet door de Scouting Krimpen aan den IJssel. Op de kade staat burgemeester M.J.D. Jansen klaar om de Sint en zijn gevolg van harte welkom te heten. Vanaf deze plaats zal Sinterklaas de kinderen toespreken en zich daarna samen met de burgemeester onder het publiek begeven. Natuurlijk is ook de Jeugdbrandweer aanwezig en draagt de Krimpense Reddingsbrigade zorg voor de veiligheid van de mensen. De LOK doet live-verslag van de aankomst.

Theater
Na ontvangst bij restaurant "De Schelvenaer" rijdt de Sint onder muzikale begeleiding van zijn Pieten in een echte oldtimer naar het Krimpenerwaard College. Daar is er de hele middag amusement voor kinderen tot 10 jaar.
Theatergezelschap Sjon treedt op in twee spetterende nieuwe Sinterklaasvoorstellingen met de titel: De Stoel. Sint is vorig jaar namelijk door de stoel gezakt. En nu gaan de Zwarte Pieten vooraf alle stoelen in Nederland controleren waar de Sint op gaat zitten. Sjon heeft ook een speciale stoel voor de Sint meegenomen: een verrassingsstoel. Als de domme Piet komt om de stoel te controleren gebeuren er allerlei vreemde dingen. Alle kindertjes mogen slingers, ballonnen etcetera meenemen om deze vreemde stoel te versieren.

Vol is vol
De eerste voorstelling is voor kinderen van 0-4 jarigen en duurt van 14.15 tot 15.00 uur. Bij de tweede voorstelling, van 15.15 tot 16.15 uur, zijn kindertjes van 5-10 jaar van harte welkom. Kaartjes hiervoor kunnen tijdens openingstijden gekocht worden bij de afdeling Burgerzaken in het raadhuis. De toegangsprijs voor de allerkleinsten is 0,50 per persoon en voor de 5-10-jarigen 2 per persoon. De ouders mogen gratis mee naar binnen. Per voorstelling kunnen er maximaal 250 kindertjes naar binnen. Dus vol is vol. Aan de zaal worden geen kaarten verkocht. Na afloop krijgen de kindertjes een zak snoep mee naar huis.

Kijkdoos maken?
Speciaal voor de kleintjes tot en met 7 jaar is er een leuke prijsvraag uitgeschreven. Al deze kindertjes mogen een kijkdoos maken met als thema Het huis van Sinterklaas. Hier kun je allerlei leuke figuren vinden die hiervoor gebruikt kunnen worden. Voor de mooiste kijkdozen heeft de Sint een paar mooie cadeaus. De inzendingen, die moeten uiterlijk 1 december 2003 in het raadhuis zijn ingeleverd.

Krimpen aan den IJssel