Gemeente Almelo

Sinterklaas komt aan in de Haven

Sint Nicolaas komt zaterdag om 13.15 uur met zijn pakjesboot aan in de Haven van Almelo. Een uur later verwelkomt de burgemeester hem op het bordes van het Stadhuis. Jij komt toch ook?
Benieuwd naar het volledige programma van Sinterklaas en zijn gevolg en de route die de Sint per koets aflegt?

13.10 uur
De Javabrug gaat open om de pakjesboot te laten passeren. De pakjesboot meert uiteindelijk aan, aan de zijde van het Scheepvaarthuis. Daar zal Sinterklaas aan wal gaan, samen met alle Pieten.

14.00 uur
De Sint vertrekt per koets naar het Stadhuis.

14.15 uur
Op het Stadhuisplein heet burgemeester Knip Sinterklaas welkom.

14.30 uur
Sinterklaas begint aan zijn tocht door de binnenstad. In verband met de sluiting van de Holtjesstraat wijkt de route af van die van voorgaande jaren.
Route: De Werf, richting Wierdensestraat, De Waag, Schuttenstraat, Grotestraat-Zuid, Hofkampstraat, Vechtstraat, Bavinkstraat, Grotestraat-Zuid, Bakkerij D'Hert, richting Schokland, Koornmarkt, City Promenade richting Doelenstraat, Molenstraat, Oranjestraat, Grotestraat-Noord, Hagengracht (circa 15.30 uur).

17.00 uur
De Sint vertrekt naar zijn hoofdkwartier.

Sinterklaas komt vaker naar de binnenstad!
Op zaterdag 22 en 29 november brengt Sinterklaas opnieuw een bezoek aan de binnenstad. Op zondag 30 november opent Sinterklaas om 12.30 uur het Winter Wonderland. Op donderdag 4 december bezoekt de Sint met zijn Pieten de centrummarkt.