Gemeente Almelo

50-Plussers schrijven zich massaal in voor Fifty-fit test

De aanmeldingen voor de Fifty-fit test stromen massaal binnen, zelfs na sluiting van de inschrijfdatum. Op dit moment hebben zich al ruim 800 mensen aangemeld voor de test, die plaatsvindt op zaterdag 22 november 2003 in sport- en recreatiecentrum Het Sportpark in Almelo. Niet iedereen zal die dag getest kunnen worden. Daarom worden er nieuwe testdagen georganiseerd.

De vraag naar deelname aan de Fifty-fit test is ver boven verwachting. Op dit moment liggen er bij de Gemeente Almelo ruim 800 aanmeldingen te wachten op verwerking. Dit grote aantal aanmeldingen betekent dat niet iedereen op 22 november getest kan worden. Behalve de uitnodigingen voor deelname aan de test ontvangen daarom ook veel mensen een (voorlopige) afwijzing.

Nieuwe testen
Diegenen die op 22 november niet getest kunnen worden, ontvangen persoonlijk bericht over de datum en het tijdstip waarop de nieuwe testen plaatsvinden. 50-Plussers in de gemeente Almelo die de folder over de Fifty-fit test niet hebben ontvangen maar zich wel willen laten testen, krijgen alsnog de gelegenheid zich in te schrijven.

Gericht beweegadvies
De Fifty-fit test geeft mensen de gelegenheid inzicht te krijgen in hoe het met hun conditie gesteld is. Na de test krijgt iedere deelnemer een gericht beweegadvies. De Fifty-fit test is bedoeld voor iedereen van vijftig jaar of ouder en kost 5,- per persoon. De test is een initiatief van de Gemeente Almelo en de Stichting Welzijn Ouderen Almelo (SWOA). Begeleiding en uitvoering van de test zijn in handen van SportPlazaClub Almelo en het Sport Medisch Adviescentrum (SMA).

Fifty-Fit dag voor ouderen
De Fifty-Fit test is onderdeel van de Fifty-Fit dag voor ouderen. Op zaterdag 22 november zijn er in sport- en recreatiecentrum Het Sportpark demonstraties van verschillende sport- en bewegingsactiviteiten en informatiestands met diverse aanbiedingen. De Brochure Blij(f) Bewegen, met daarin alle sportieve mogelijkheden die de stad biedt, ligt klaar om mee te nemen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

De Stichting Welzijn Ouderen Almelo (SWOA), telefoon (0546) 81 35 34.

De Gemeente Almelo, afdeling Samenleving, Team Sport, Welzijn en Zorg, telefoon (0546) 54 19 47 of (0546) 54 19 48. U kunt vragen naar Harold ter Beek, medewerker sportontwikkeling.