Ingezonden persbericht


|                                                                          |
KidsWeek en Helden & Boeven Kinderboeken organiseren op 22 november het

Zeer Geheim Potter Banket (ZGPB) in Amsterdam

Amsterdam, 14 november 2003 - Boterbier drinken en drakeneieren eten. De kans om een eersteklas toverbezem te winnen. Een tovenaar die zich voorstelt als de neef van Harry.. Honderdvijftig trouwe lezers van KidsWeek,- weekkrant voor jonge mensen, willen dit niet missen. Zij wonen zaterdag 22 november vroeg in de ochtend het (inmiddels volgeboekte) Zeer Geheim Potter Banket (ZGPB) bij. Ter ere van de komst van het nieuwe boek Harry Potter en de orde van de Feniks, vieren KidsWeek en Boekhandel Helden & Boeven Kinderboeken feest.

Eindelijk is het vijfde deel van Harry Potter in het Nederlands uit. Honderdvijftig jonge lezers hebben er lang op gewacht. Deze rasechte fans wisten een kaartje te bemachtigen en zijn te gast op de wereldberoemde toverschool Zweinstein voor een feestelijk Potter banket. Vroeg in de ochtend zal Café-Restaurant In de Waag in Amsterdam verlicht zijn met vuurkorfen. Het schilderij van de Dikke Dame, een belangrijke figuur uit de Harry Potter boeken, bewaakt de ingang van de burcht.

Alle deelnemers aan het Banket zijn omgetoverd tot leerlingen van de toverschool, met zwarte capes en toverstaf. Zij hebben een geheimbrief ontvangen in spiegelschrift, met aanwijzingen hoe deze deur te vinden. Na het uitspreken van het wachtwoord stappen zij door het schilderij van de Dikke Dame de burcht binnen. In de eetzaal, versierd met banieren en kandelaars, wachten lange rijen tafels. Op het menu staan onder meer boterbier en drakeneieren. Na het eten krijgen de leerlingen les van een tovenaar en worden ze voorgelezen uit het nieuwe boek. Ter afsluiting spelen ze op het plein voor de Waag de Wegisweg Quiz. Hoofdprijs is een Vuurflits: een eersteklas toverbezem om zwerkbal mee te beoefenen.

Het Zeer Geheim Potter Banket (NB: inmiddels volgeboekt!) Zaterdag 22 november, 7.30-9.00 uur
Restaurant-Café In de Waag (vlakbij Amsterdam C.S.)

Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam