Gemeente Almelo

Fifty-Fit dag op 22 november in teken
bewegen voor 50+ers

Bewegen staat centraal tijdens de Fifty-fit dag op zaterdag 22 november in de tennishal van sport- en recreatiecentrum 'Het Sportpark' aan de Sluiskade in Almelo. Bezoekers kunnen van 10.00 uur s ochtends tot 16.00 uur s middags kennis maken met diverse sport- en bewegingsmogelijkheden; van handboogschieten en toerfietsen tot koersbal. Daarnaast bestaat voor bezoekers de mogelijkheid hun gezondheid te laten testen. De organisatie van de dag is in handen van de Gemeente Almelo in samenwerking met SportPlazaClub Almelo.

Gedurende de hele zaterdag zijn er demonstraties van verschillende sport- en bewegingsactiviteiten, ook voor mensen met een beperking. Bezoekers kunnen onder andere kennismaken met t'ai-chi, badminton, bowls, karate 50+, spinbiken, koersbal, bowls en fifty-fit zwemmen. Deelnemers kunnen daarbij zelf actief deelnemen aan diverse demonstraties.

Cholesterolgehalte
Naast de demonstraties van diverse sporten zijn er meer dan twintig stands waar bezoekers informatie kunnen inwinnen over tal van zaken die met bewegen en gezondheid te maken hebben. Zo bestaat de mogelijkheid het cholesterolgehalte en vetpercentage te laten onderzoeken alsmede de longfunctie. Ook kunnen bezoekers hun handknijpkracht en bloeddruk laten meten. Er zijn diëtistes van de Thuiszorg aanwezig die gericht advies kunnen geven over voeding en gewicht.

Brochure Blij(f) Bewegen
Bezoekers kunnen de informatie over sporten, bewegen en de diverse mogelijkheden daartoe nalezen in de nieuwe brochure 'Blijf bewegen'. In dit uitgebreide naslagwerk heeft de Gemeente Almelo het actuele sport- en bewegingsaanbod gebundeld, onder andere gerubriceerd per wijk.

Fifty-fit test
Eén van de onderdelen van de Fifty-fit dag is de Fifty-fit test, waarvoor geïnteresseerden zich vooraf konden aanmelden. Aangezien de interesse voor de test ver boven verwachting was, ruim 900 aanmeldingen, zullen er nieuwe testdagen georganiseerd worden. Diegenen die zich voor de test hebben aangemeld hebben hierover inmiddels allemaal een brief van de Gemeente ontvangen.