Gemeente Apeldoorn

Rampenoefening gemeente Apeldoorn op 22 november

Zaterdag 22 november houdt de gemeente Apeldoorn een grootschalige rampenoefening. Die dag staat voor een groot deel in het teken van de opvang en het geven van voorlichting aan evacués. Aan de oefening doen ruim 180 medewerkers mee van brandweer, politie, gemeente, Rode Kruis en GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen).

De oefening, met de toepasselijke naam Vuurstorm, speelt zich met name af in Hoenderloo. Tijdens de oefening wordt op recreatieterrein De Woeste Hoogte een naderende bosbrand in scène gezet. Doel van de oefening is de verschillende processen tijdens een ramp te oefenen en zo de samenwerking en coördinatie binnen een opvangcentrum zo optimaal mogelijk te krijgen.

De organisatie van de oefening is in handen van de afdeling Veiligheid en Recht en krijgt daarbij ondersteuning van Cuijpers Consultancy.

Een belangrijk onderdeel die dag is het informeren van evacués en het geven van voorlichting aan familieleden en omwonenden. Voor de uitvoering van de verschillende deeltaken worden in het Stadhuis en ter plekke in Hoenderloo actiecentra ingericht. Evacués krijgen onderdak in het Dorpshuus in Hoenderloo en restaurant Het Deelerhof waar ook de registratie plaatsvindt.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-nov-2003 01:08