Gemeente Voorburg-Leidschendam


Ondernemers vieren feest vanwege opening N14 (Norah)

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 19 november 2003
---

Op zaterdag 22 november organiseert de Ondernemers Vereniging Damcentrum (OVD) een feest om de opening van de N14 te vieren. Wethouder Houtzager (projectwethouder Damcentrum) en wethouder Beenakker (Verkeer en Vervoer) onthullen die dag de tijdelijke verkeersmaatregelen. Houtzager: ´De opening van de N14 betekent een lang verwachtte verkeersontlasting voor het Damcentrum. De tijdelijke maatregelen zijn nodig om het doorgaand verkeer te laten wennen aan de N14.´

Eénmalige subsidie
Om de ondernemers een hart onder de riem te steken heeft het college een eenmalige bijdrage gegegeven als tegemoetkoming in de kosten voor de festiviteiten. Deze vinden plaats tussen 10.00 15.00 uur. Om 12.00 uur maken de wethouders Houtzager en Beenakker een wandeling door het centrum vergezelt door de Sint en Pieten. De bewoners van het Damcentrum kunnen op 22 november een presentje afhalen bij de truck die op het Damplein staat.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
De wethouders onthullen tevens verkeersmaatregelen. Deze maatregelen bestaan uit: een 30-km zone op de Damlaan en Damhouderstraat, rechtsafverbod vanaf het Damplein via de sluisbrug naar de Delftsekade, afsluiting noordelijke sluisbrug voor doorgaand gemoteriseerd verkeer, alle kruispunten met de Damlaan, het Damplein en de Damhouderstraat worden gelijkwaardig en een wegversmalling op de Damlaan ter hoogte van het postkantoor. Na een maand wordt er bekeken of de maatregelen de gewenste effecten hebben.

Informatiewinkel geopend
Vanwege de inspraakperiode van het Masterplan Damcentrumd ( t/m 5 december) is de gemeentelijke informatiewinkel Damcentrum zaterdag 22 november geopend van 12.00 14.00 uur. De informatiewinkel bevindt zich op de Damstraat 5.