ProRail

Persbericht

21-11-2003

Werkzaamheden Hemboog en sporen 10 t/m 15 Amsterdam CS

Van zaterdag 22 tot en met 30 november wordt non-stop gewerkt aan de Hemboog en de sporen 10 t/m 15 op Amsterdam Centraal station. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de treindienst en voor de reizigers op Amsterdam Centraal.

Hemboog
De Hemboog ligt ter hoogte van station Sloterdijk en zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen Noord-Holland Noord en Schiphol. Op 14 december aanstaande rijden de eerste treinen over de Hemboog.

De werkzaamheden aan de Hemboog zijn divers en sommige zelfs uniek omdat ze in Nederland niet vaak uitgevoerd worden of te zien zijn. Zoals de inzet van een 350 meter lange ombouwtrein. Niet alleen grootschalige en fysiek zichtbare werkzaamheden zoals ballast lossen, wissels inbrengen en het aanleggen van nieuwe bovenleidingen.

Ook minder zichtbare werkzaamheden, zoals aan de beveiligingssystemen, worden in deze negen dagen uitgevoerd. Niet alleen de spoorstaven maar ook het nieuwe beveiligingssysteem moet worden aangesloten op het bestaande beveiligingssysteem.

Sporen 10a t/m 15a op station Amsterdam centraal Niet alleen aan de Hemboog maar ook op spoor 10 t/m 15 op Amsterdam Centraal wordt negen dagen gewerkt. De regio Randstad Noord van ProRail zal tegelijkertijd onderhoudwerkzaamheden uitvoeren. De sporen 10 t/m 15 worden elk met 200 meter verlengd tot 500 meter lengte zodat vanaf 2005 treinen van zo'n 400 meter kunnen stoppen op Amsterdam Centraal.


---
Copyright (c) 2003 ProRail