Gemeente Leiden

Feestelijke Sinterklaasintocht

Publicatiedatum: 21 november 2003

Op 22 november komt Sinterklaas naar Leiden! Met twee boten vol pakjes komt hij om 12.00 uur aan op de Beestenmarkt. Daar ontvangt burgemeester Lenferink hem en zijn pieten. Het wordt een feestelijke dag, en daarna blijft Sinterklaas nog tot 5 december in Leiden wonen!

Sinterklaas is weer in Nederland

Sinterklaas is weer in nederland. Foto: Wim van Noort

ECONOMISCHE ZAKEN - Om 12.30 uur vertrekt Sinterklaas met zijn schimmel vanaf de Beestenmarkt. Hij maakt natuurlijk een hele rijtocht door de stad. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er vanaf 13.00 uur allemaal spelletjes te doen op het Stadhuisplein, zoals een kruiwagenparcours dat met een kruiwagen vol pakjes afgelegd moet worden. Wie dit lukt, ontvangt een zwarte-pieten-hulpdiploma. Er valt nog veel meer te beleven bij het stadhuis. Om 13.30 uur vertonen de zwarte pieten hun kunsten, en om 14.00 zit Sinterklaas op zijn troon klaar om alle kinderen de hand te schudden.

Rond 16.00 uur vertrekt de Sint met de hoofdpiet naar zijn tijdelijke huis op de Koornbrugsteeg 2, vlakbij het stadhuis. Daar is hij vanaf 23 november tot 5 december elke dag te bezoeken.

Deze pagina is gewijzigd op 21-11-2003