PERSBERICHT
06/11/2003

Champagne aan Zee en Sprankelend!

Op zondag 23 november 2003 organiseert Perswijn, het toonaangevende wijntijdschrift van Nederland, voor de tweede maal "Champagne aan Zee".

Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen Tijd : van 11.00 uur tot 18.00 uur
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (informatie en voorintekening noodzakelijk)

Nieuw dit jaar is de paralelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld.
In aparte zalen zullen de Crémants, Cava' s, Spumantes, Sekts en andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden.

Op dit evenement zullen meer dan 50 wijnhuizen zeker 150 verschillende mousserende wijnen laten proeven. Champagne zal met 30 huizen het leeuwendeel voor zijn rekening nemen. De meeste prestigeuse huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende mousserende wijnen is op korte afstand te maken. Voor eenieder zal er genoeg keuze zijn een favoriete Champagne of mousserende wijn te vinden.

Naast de proeverijen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. Deze huize geven uitleg over het Champagnehuis en laten de mooiste champagnes proeven:

12. 00 uur Louis Roederer
14. 00 uur Bollinger
16. 00 uur Laurent Perrier

Ook zullen drie wedstrijden gestreden worden om :
- De beste Champagne brut (non millisimée)

- De beste Champagne millisimée of prestige cuvée
- De beste mousserende wijn.

Voorinschrijving voor Masterclasses en de wedstrijden is noodzakelijk (www.wijnpers.nl/champagne).
Schrijf nu in, voor meeste masterclasses zijn maar 30 plaatsen.in verband met de beperkte beschikbaarheid in Nederland van de flessen. VOL = VOL (alles was vorig jaar vol)

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaceldiner, natuurlijk begeleid door mousserende wijnen. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag. Boekingen van lunch, diner en arrangementen: Het Kurhaus (www.kurhaus.nl)

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 800 bezoekers. Dit jaar verwachten wij er meer. Er zullen vanaf zaterdag totaal 2000-3.000 flessen gekoeld liggen: een logistiek husarenstukje. Meer dan 60 mannen en vrouwen van het Kurhaus Hotel en de Perswijn Crew zullen er alles aan doen om de dag tot een succes te maken.

Met merken als Bollinger, Laurent Perrier, Pol Roger, Piper Heidsieck, Philipponnat,
Louis Roederer , Taittinger, Jeanmaire, Perrier-Jouet, Oudinot, Gosset, Billecard Salmon,
Mumm, De Venoge, Veuve A. Devaux, De Saint Gall, Bruno Paillard, Gosset, Pommery, en Malakoff-Beaumet lichten wij een tipje van de sluier op. Er zullen er veel meer zijn!

Verder zullen de mousserende wijnen vertegenwoordtigd zijn door vele Crémants (Elzas!), Cava's en Sekts enz.
De volgende huizen hebben reeds toegezegd: Segura Viudas, Castel Riog, Georg Breuer (Sekt), Greenpoint (Australië), Perelada (Cava), Schramsberg (Californië), Beck (Zuid Akrika). enz. enz.