2e persbericht van zondag 23 november 2003

Eindhoven 23-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewelddadige beroving

Zaterdagavond rond 23.35 uur is op de Oud Bosschebaan een jongen van 16 uit Eindhoven op gewelddadige wijze beroofd van zijn portemonnee en gsm. De jongen fietste op het fietspad richting Strijp. Ter hoogte van een school kwam een bromfietser met duopassagier naast hem rijden. Er werd tegen de fiets van het slachtoffer getrapt waardoor hij viel. Meteen werd het slachtoffer tegen zijn lichaam getrapt en werd er geld geëist. Een van de daders ging met zijn voet op het hoofd van het slachtoffer staan en dreigde toen met een vuurwapen. De portemonnee met 40 euro en de gsm van de jongen werden hem afgenomen. Onderwijl kreeg hij meerdere klappen en trappen tegen zijn lichaam.

Eindhoven: Ruzie

Zondagmorgen om 1.45 uur is op het Stratumseind een meisje van 16 uit Oost en West Middelbeers aangehouden. In een café had ze een 18-jarige Eindhovense tijdens een ruzie met een glas in haar gezicht geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een snijwond op in haar gezicht. De ruzie ging op straat verder. Daar wilde de 16-jarige de aanwijzingen van politieagenten niet opvolgen waarop ze werd aangehouden. Op het politiebureau bleek zij de verdachte te zijn die met het glas geslagen had. Ze is daarna op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Zondag om 3.40 uur is op het Achterom een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen hem lopen met een gesloten fiets. De fiets bleek te zijn gestolen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij bekende de fiets gestolen te hebben. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Zondag om 5.30 uur is op de Insulindelaan een 29-jarige Geldroppenaar aangehouden. Politieagenten zagen hem in de verkeerde richting tegen het verkeer in rijden. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij weigerde een blaas- en bloedproef. De man zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist probeert controle te ontwijken

Zondag om 5.40 uur is in de Pastoriestraat in Eindhoven een man van 52 uit Eindhoven aangehouden. Politieagenten hadden in die straat een auto aan de kant gezet omdat ze vermoedden dat de bestuurder gedronken had. Een blaastest gaf aan dat de man te veel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. De man moest nog even zijn autopapieren uit zijn auto pakken. Op dat moment dacht hij zijn kans schoon te zien en reed met zijn auto weg. De agent die hem vast had sleurde hij even mee. Kort daarop werd de auto leeg aangetroffen in de s-Gravesandestraat. De omgeving werd afgezocht en de collegas van de Koninklijke Marechaussee troffen de man in de struiken van een tuin aan. Op het politiebureau bleek later dat hij een alcoholpromillage had van ruim 1,65 promille. De man is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Mannen in gestolen auto aangehouden

Zondagmorgen om 5.00 uur zijn op het Stationsplein in Eindhoven een man van 36 uit Eindhoven en een man van 27 uit Nijmegen aangehouden.De twee zaten in een auto die recentelijk in s Hertogenbosch was gestolen. In de auto lag inbrekersgereedschap. In hun kleding hadden ze enkele bankpasjes die niet op hun naam stonden. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Dronken automobilist rijdt tegen boom

Zondag rond 2.45 uur is een 21-jarige automobilist uit Bladel op het Weijereind met zijn auto tegen een boom gereden. De bestuurder was met zijn auto in de slip geraakt en via een sloot tegen de boom terecht gekomen. Hij werd met onder meer een hersenschudding en verder onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Bij hem is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Twee andere inzittenden ( 18 en 16 jaar oud) raakten niet noemenswaardig gewond.

Gemert: Vrouw steekt vriend neer

Zondag om 4.00 uur is voor haar woning een 29-jarige vrouw uit Gemert aangehouden. Ze wordt er van verdacht kort daarvoor haar even oude vriend met een dolkmes in zijn buik te hebben gestoken. De aanleiding tot dit voorval is nog niet bekend. De vrouw verkeert in verwarde toestand. Zij is voor verder onderzoek ingesloten. De man is opgenomen in een ziekenhuis in de regio.

Gemert: Dronken automobilist rijdt tegen boom

Zondagmorgen rond 5.30 uur is een 32-jarige automobilist uit Beek en Donk op de Wijnboomlaan met zijn auto tegen een boom gebotst. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Bij de bestuurder, die onder invloed van alcohol was, is een bloedproef genomen.

Bergeijk: Laptop gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een bedrijf aan de Geestenberg in Bergeijk. De dader vernielde een ruit en nam uit het kantoor een laptop weg.

Nuenen: Autobestuurder onder invloed van drank en drugs

Zondagmorgen rond 6.30 uur heeft een 21-jarige Helmonder in Nuenen op Tweevoren met zijn auto een verkeersongeval veroorzaakt. De man, die onder invloed van alcohol en XTC verkeerde, verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij reed een plantsoen in en kwam tegen een geparkeerde auto terecht. Die auto schoof op zijn beurt weer tegen een andere geparkeerde auto. De bestuurder probeerde er in eerste instantie vandoor te gaan maar werd kort daarop door de politie aangehouden. Er is een bloedproef bij hem genomen. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Inbraken in zes woningen in Eersel

Tussen zaterdagmiddag 13.00 en zondag 02.00 uur is in Eersel op zes plaatsen ingebroken. Het betrof woningen in de heilige Geeststraat, de Markt, de Nieuwstraat de Hoogkar, de Oude Postelseweg en de Laaghuizerweg. De inbrekers kwamen binnen onder meer via lichtkoepels, of door ruiten in te slaan of deuren open te breken. De dieven hebben overal de woningen doorzocht en hoofdzakelijk computers, een camera en geld gestolen. De politie van afdeling de Kempen is gestart met een buurtonderzoek en krijgt ondersteuning van de technische recherche. Getuigen die de bewuste avond iets verdachts opgemerkt hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie van afdeling De Kempen tel. 0900 8844.

Waalre: inbraak in woning

Tussen zaterdag 20.00 en zondag 0.30 uur is ingebroken in en woning aan de Hermelijnlaan in Waalre. De achterdeur werd opengebroken. Vanuit de schuur werd een racefiets ter waarde van 2700 euro meegenomen. Uit de woning werden sieraden, een breedbeeld tv, een computer en audioapparatuur gestolen.

Aarle Rixtel: Inbraak bij bedrijf

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij een bedrijf aan de Peeldijk in Aarle Rixtel. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Een kluis die in het kantoor stond is opengebroken. Er is geld en enkele gouden tientjes gestolen .

Lierop: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 10.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg in Lierop. Er zijn 71 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 126 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Asten: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dijkstraat in Asten. Er zijn 136 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 87 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.