Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/ 23 -11)

Breda 22 november 2003

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Halsteren: Op zaterdagochtend werd een 24-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden voor diefstal van 12 zakjes bloem- en tuinbouwzaad uit een winkel. De zakjes, met een waarde van 14,08 werden inbeslaggenomen. Zij werd met een geldboete van 120,- heengezonden.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Bergen op Zoom: Op zaterdag, rond 0.15 uur werd een 60-jarige bestuurder uit Roosendaal gecontroleerd. Hij had teveel alcohol gedronken. De man werd aangehouden en meegenomen na het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uur.

Politie zoekt bestuurder na doorrijding

Bergen op Zoom: De politie is op zoek naar een bestuurder van een personenauto, die op zondag, omstreeks 0.20 uur een aanrijding veroorzaakte op de Westersingel. Toen een 22-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom met zijn auto een straat wilde inrijden, werd die door de onbekend gebleven bestuurder geblokkeerd. Deze laatste vroeg in het Engels wat de ander wilde en reed vervolgens met zijn auto tegen de auto tegen die van de Bergenaar. Daarna reed de Engelssprekende man weg. Het kenteken van zijn auto is bekend bij de politie. Deze stelt een nader onderzoek in en zal proces-verbaal tegen de man opmaken.

Politie houdt man aan voor vernieling

Bergen op Zoom: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens vernieling. De man, die flink dronken was, wilde een café aan het Sint Catharinaplein binnengaan. Daar werd hij door de uitbater geweigerd. Dit stond de dronken man niet aan en tijdens een opstootje vernielde de verdachte kleding van de uitbater. De verdachte kreeg een proces-verbaal en werd een aantal uren later in vrijheid gesteld.

Mannen opgepakt voor mishandeling

Roosendaal: Op zaterdag, omstreeks 2.35 uur heeft de politie op de Kade een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van mishandeling. Zonder enige aanleiding sloeg de verdachte een 19-jarige inwoner uit Tilburg in het gezicht waardoor deze verwondingen aan zijn lip opliep. De verdachte werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor, later in de ochtend werd hij met een proces verbaal heengezonden.

In diezelfde nacht werd een 17-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden omdat hij een 20-jarige stadsgenoot op de Markt een klap in zijn gezicht had gegeven. Hij werd ingesloten. De aangifte wordt opgemaakt en de verdachte krijgt een proces-verbaal.

Belediging politie: proces-verbaal

Roosendaal: In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Nieuwe Markt een 20-jarige man uit Roosendaal aan voor belediging van de politie. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontdekt na brand

Roosendaal: Bij een brand in een woning aan de Nispensestraat werd zondag omstreeks 5.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Toen de brandweer arriveerde ontdekte zij in de ruimte waar de brand woedde, dat deze was ingericht als hennepkwekerij. Tevens bleken nog 2 kamers als kwekerij ingericht te zijn. In de woning was een 37-jarige man uit Antwerpen aanwezig. Hij is door de politie aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De kwekerijen zijn ontmanteld. Enkele honderden planten werden vernietigd.

Aanrijdingen op Rijksweg A-58

Roosendaal: Vrijdag, omstreeks 17.15 uur vonden er op Rijksweg A-58 ter hoogte van parkeerplaats Spuitendonk drie aanrijdingen nagenoeg gelijktijdig plaats. In totaal waren er 9 autos bij betrokken. Een persoon raakte licht gewond en werd ter plaatse door het ambulance personeel behandeld.

Meerdere autos moesten getakeld worden. Het verkeer is enige tijd gestremd geweest. Te hard rijden en te weinig afstand houden waren de oorzaak van de aanrijdingen.

Bron: Enny de wit