Volleybal Vereniging SSS Barneveld

11/23/2003 BMC/SSS verliest in Schiedam

Verslag Rijnmond Volleybal - BMC/SSS 3-0 ( 25-23, 29-27, 25-20)

BMC/SSS moet meerdere erkennen.

De vooruitzichten waren rooskleurig voor BMC/SSS. Maar ondanks dat waren de Schiedammers resoluter in het afmaken van de kansen en daardoor verloor BMC/SSS met 3-0 een wedstrijd waarin er meer mogelijk was geweest.
De analyse van het trainer/coach Gert Veldhuizen was erg duidelijk, er waren tegen Rijnmond weldegelijk kansen om één of meerdere sets winnend af te sluiten. "Eigen spel blijven spelen en veel de middenmensen aanspelen" was de boodschap die de spelers van BMC/SSS meekregen. De selectie was zaterdagavond uitgebreid met diagonaalspeler Tobias van de Linden.
Het begin van de 1e set was veelbelovend, de in het verloop van de wedstrijd uitblinkende Wouter Klapwijk scoorde het 1e SSS punt met een snoeiharde middenaanval. Rijnmond had duidelijk de opdracht gekregen om met service zoveel als mogelijk Hugo Rijken op te zoeken met hun service. De 1e passfout van Rijken kwam op 3-2 met als gevolg dat Rijnmond de eerste minibreak op haar naam kon schrijven. Even liep Rijnmond uit naar 6-3 maar SSS herpakte zich en bij de 1e technische time out stond de stand op 8-7 in het voordeel van Rijnmond. De middenaanval van BMC/SSS heerste aan het net, dit was een gevolg van de goede passing aan SSS-kant. Het gevolg was dat de bezoekers uit Barneveld op 10-9 d voor het eerst op voorsprong kwamen. Jammer was het wel dat er in beslissende fases bij SSS teveel persoonlijke foutjes werden gemaakt waardoor de thuisploeg kon bijblijven en zelfs weer een voorsprong konden nemen. Het gaatje wat Rijnmond had geslagen bleef gehandhaafd tot het einde van de set en Rijnmond won derhalve met 25-23.
De tweede doorgang was in het begin een kopie van de eerste. Een snelle voorsprong van Rijnmond werd door de middenmensen van SSS teniet gedaan. En bij de time out stond er weer een 8-7 voorsprong voor Rijnmond op het bord. "Wij bleven achter de feiten aanrennen gedurende die fase van de wedstrijd" was de analyse van Carl Koetsier. "Iedere keer als wij weer aan een voorsprong mochten ruiken werden er teveel fouten gemaakt waardoor Rijnmond weer terug kwam in de wedstrijd" Dit gebeurde ook nu weer Rijnmond nam een kleine voorsprong en SSS kon dit gaatje niet dichten. Tot op 16-14 toen na de time out SSS plotseling ging spelen. Onder luide aanmoedigingen van de meegereisde supporters nam SSS na een geweldige smash van spelverdeler Erwin Woord een voorsprong van 22-20. Toch was het eerste setpoint voor Rijnmond omdat SSS vergat de kleine kansjes die men kreeg te verzilveren. Het bleef gelijk opgaan tot 27-27 maar na een foutservice van SSS kant was het verzet gebroken en kon Rijnmond ook deze set met het kleinste verschil winnen 29-27.
"Het is nu of nooit, geen verstoppertje spelen maar de bal opeisen en scoren "was de boodschap van Gert Veldhuizen. Op de stand 4-3 kwam Tobias van de Linden in het veld voor de tot dan aan toe teleurstellend optredende Jarno Timmerman. De vele vuile ballen die Timmerman op zijn bord kreeg kon hij deze wedstrijd niet verzilveren. Het was Sander Rasker die SSS met een service ace op voorsprong bracht maar de wil om te winnen ontbrak bij de Barnevelders waardoor Rijnmond bij de 1e time out alweer een voorsprong had van 8-6. Het was Tobias van de Linden die met een aanvallende actie en vervolgens met een blokpunt SSS weer in de race bracht en op gelijke hoogt bracht met Rijnmond 11-11. Maar wat de gehele wedstrijd al de tendens was gebeurde weer de fouten last ging weer omhoog waardoor Rijnmond een definitief gat kon slaan op de stand van 19-15. Het moet gezegd worden het kleine beetje geluk wat SSS ontbrak ontbeerde Rijnmond niet waardoor de voorsprong gehandhaafd bleef voor Rijnmond. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook de derde set te winnen met 25-20. "Teleurstellende wedstrijd waarin een aantal spelers niet hebben gebracht wat ze wel kunnen. Een compliment aan de middenas die de gehele wedstrijd in het midden hebben geheerst wat weer hoop geeft voor de toekomst". Was het afsluitende commentaar van de technische staf.