Eemland zuid 12.30 uur

Utrecht 23-11-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Verdachte zware mishandeling opgepakt
AMERSFOORT Bij een eetgelegenheid op Achter het Oude raadhuis ontstond zaterdag rond 04.30 uur om nog onbekende reden een woordenwisseling tussen twee mannen. Hierbij sloeg een van hen de ander tegen het hoofd. Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, werd hij vervolgens verschillende keren hard tegen zijn hoofd geschopt. Vervolgens liep de dader weg.
Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie op de Kamp een 30-jarige inwoner van Amersfoort aanhouden, die aan het signalement voldeed. In het politiebureau ontkende hij echter gevochten te hebben. Het slachtoffer, een 38-jarige inwoner van Amersfoort, ligt met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken man rijdt door
AMERSFOORT Nadat een 35-jarige inwoner van Soest zondag rond 02.15 uur op de Stadsring tegen een geparkeerde auto was gereden, reed hij toch door. Meerdere mensen waren hier getuige van. Een van de getuigen, reed de automobilist vervolgens met zijn eigen auto klem en ging met hem te voet naar het politiebureau. De agenten hielden de Soester vervolgens aan voor verlaten van plaats ongeval en rijden onder invloed. Uit de ademanalyse kwam namelijk 1.115 ug/l naar voren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgesteld.

Dronken automobilist
AMERSFOORT Omdat een automobilist, zondag rond 04.15 uur op de Heiligenbergerweg met mistlampen aan reed, trok dit de aandacht van surveillerende agenten. De 41-jarige Amersfoorter die achter het stuur zat, had teveel alcohol gedronken (525 ug/l). Een rijverbod en proces-verbaal waren het gevolg.