Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving

Alkmaar 23-11-2003 - 16.00 uur

Man beroofd
Alkmaar, zaterdag 22 november 2003.
Een 53-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 17.00 uur op de Fnidsen door twee onbekend gebleven mannen beroofd van 30 euro. Het slachtoffer liep over straat toen hij van achter door de mannen werd benaderd. Hij kreeg twee vuistslagen tegen zijn hoofd en een scherp voorwerp op zijn keel. Hierna werden zijn zakken doorzocht waarbij het geld werd buitgemaakt. De man zag hierna kans om weg te rennen, zonder om te kijken. Hij kon dan ook geen signalement van de verdachten verstrekken.

Drankrijders
Alkmaar, zaterdag 22 november 2003.
Omstreeks 21.30 uur controleerden agenten op de Kanaalkade een 40-jarige automobilist uit Polen op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 760 ug/l en zijn Poolse rijbewijs werd ingenomen. Heerhugowaard, zondag 23 november 2003.
Omstreeks 00.45 uur werd een 58-jarige automobilist uit Heerhugowaard gecontroleerd op de Diamant. De man vertoonde onzeker rijgedrag en reed slingerend. Hij blies aan het bureau 520 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woningen
Heerhugowaard, zaterdag 22 november 2003.
Bewoners van een huis aan de Middenweg ontdekten in de avond na thuiskomst dat er bij hen was ingebroken. De dader was de woning binnen gegaan via een toiletraampje aan de achterzijde. Binnen werd nog een deur geforceerd om verder te komen. De woning werd doorzocht en er werden diverse sieraden weggenomen.
Broek op Langedijk, zondag 23 november 2003.
Kort na middernacht ontdekten bewoners van een huis aan de Westelijke Randweg dat er in de avonduren, tijdens hun afwezigheid, was ingebroken. Er was een ruit van de bijkeuken ingegooid waarna men de woning binnen kon klimmen. De woning werd doorzocht. Hierbij werd een geldbedrag, een halsketting en een armband buitgemaakt.

Portier met dood bedreigd
Alkmaar, zondag 23 november 2003.
Omstreeks 02.40 uur hield de politie op het Waagplein een 19-jarige man uit Alkmaar aan omdat hij problemen veroorzaakte bij een horecagelegenheid. Portiers hadden hem naar buiten gewerkt maar hij bleef lastig en bedreigde hen verbaal met de dood. Hij mocht zijn roes uitslapen op het politiebureau en kreeg bij zijn heenzending later op de dag een proces-verbaal mee.