Binnensticht 12.35 uur

Utrecht 23-11-2003 - Persberichten district Binnensticht

Gewonden door aanrijding

WERKHOVEN Op de kruising Oostromsdijkje/Werkhovenseweg zijn zaterdag rond 14.15 uur twee automobilisten gewond geraakt. Een 95-jarige autobestuurder uit Wijk bij Duurstede wilde vanaf de Werkhovenseweg het Oostromsdijkje inrijden, maar kwam toen in botsing met een 38-jarige automobilist uit Utrecht die rechtdoor reed. Door de klap schoof de auto tegen het voertuig van een 52-jarige inwoner van Houten, die op het Oostromsdijkje stond te wachten om de weg op te rijden. De bestuurders uit Wijk bij Duurstede en Utrecht zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De drie betrokken autos moesten allemaal worden weggesleept.

Utrechter rijdt door rode overweglicht

BUNNIK Agenten waren zaterdag rond 04.35 uur op de Stationsweg getuige van de levensgevaarlijke capriolen van een 29-jarige Utrechtse automobilist. De man reed ondanks het rode overgangslicht, gewoon door. Op het Kosterijland werd hij staande gehouden. Hij had ook nog eens teveel alcohol gedronken (340 ug/l). Proces-verbaal is opgemaakt.

Gewapende overval op taxi-chauffeur

ZEIST Een 22-jarige taxi-chauffeur is zaterdag rond 20.45 uur overvallen. De man pikte rond 20.30 uur bij het centraal station in Utrecht drie mannen op, die naar Zeist wilden. Ter hoogte van de Dreef in Zeist moest hij richting de Laan van Vollenhove rijden, omdat dit een kortere route zou zijn. Vervolgens volgde een rit door Zeist, onder meer over de Panweg, Eikenlaan, Lindenlaan, Oranje Nassaulaan en de Wieldeck Piermontlaan. Op de Graaf Lodewijklaan kreeg de taxichauffeur iets hards tegen zijn hoofd aangedrukt en werd hem gezegd dat hij alles moest afgeven. Hij stond hierop onder meer geld af. Vervolgens kreeg hij een harde klap tegen zijn hoofd en stapten de drie mannen uit. De politie heeft vervolgens nog in de omgeving gezocht, maar trof de mannen niet meer aan. Het gaat om drie mannen, plm. 1.85m. met getinte huidskleur. Een van hen was plm. 18-22 jaar en had kort zwart haar. Een ander droeg een suede jas, lichtbruinachtige kleur, met bontkraag. Tips: 0900-8844 (politiebureau Zeist).

De politie heeft de zaak nog in onderzoek.