Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout

Tilburg, zondag 23 november 2003

Politie houdt verdachte aan na schoten met vuurwapen op woning

WASPIK: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.00 uur een 35-jarige inwoner van Waspik aangehouden nadat hij even daarvoor met een vuurwapen op een woning aan de Ambachtsherenlaan had geschoten. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Wel zaten er enkele kogelgaten in een raam aan de voorzijde van de woning.

De verdachte van deze schietpartij is ingesloten en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze schietpartij die vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. De politie heeft het vermoedelijk gebruikte vuurwapen in beslag genomen.

Man aangehouden voor oplichting

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Grotestraat een 24-jarige Afrikaanse man aangehouden op de verdenking van oplichting. De man wordt er van verdacht met een nog niet aangehouden mededader middels een truc 20.000 gulden afhandig te hebben gemaakt van een 20-jarige man uit Waalwijk.

De twee verdachten wisten het vertrouwen te winnen van de Waalwijker en vertelden hem dat ze met een chemisch middel bankbiljetten konden vermenigvuldigen door ze op een speciale manier te kopiëren. De Waalwijker gaf daarop 20.000 euro, waarna de twee mannen met het kopieerproces begonnen. Een van de verdachten vertrok daarop, naar eigen zeggen om vloeistof te halen. Toen ook de 2e verdachte wilde vertrekken kreeg de Waalwijker argwaan. Er ontstond tussen beiden een vechtpartij waarna ook omstanders zich hier mee gingen bemoeien. De politie werd daarop gealarmeerd vanwege de ontstane vechtpartij. De 24-jarige verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snorfietser bekeurd, omdat hij onder invloed snorfietste.

ALMKERK: Een 16-jarige snorfietser uit Werkendam die bij controle 290 ug/l (circa 0,7 promille) op het ademanalyseapparaat blies, was stomverbaasd, dat je je op een snorfietser kennelijk ook aan de alcoholwetgeving moet houden! Hij kreeg een politietransactie aangeboden van 75euro. Hij maakte de overtreding op de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur op de Provincialeweg Noord.

Aanrijding tussen drie voertuigen, één bestuurder onder invloed

WERKENDAM Zaterdagavond heeft de politie omstreeks 20.15 uur een 25-jarige man uit Werkendam betrapt op het rijden onder invloed. De Werkendammer was betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Merwedestraat en de Sasdijk. Bij het oprijden van de Sasdijk kreeg hij geen voorrang van een 19-jarige plaatsgenoot. Er ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding. Tengevolge van deze aanrijding schoof de 25-jarige bestuurder met zijn auto op de weghelft van het tegemoet komende verkeer en kwam toen in aanrijding met de auto bestuurd door een 46-jarige man uit Sleeuwijk. De 25-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 385 ug/l (circa 0,9 promille). Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Negen bekeuringen bij visserijcontrole Biesbosch

DRIMMELEN: Tijdens een visserijcontrole op zaterdag heeft de politie vijf mannen een proces-verbaal gegeven omdat ze zich bevonden op verboden grond. Drie mannen kregen een proces-verbaal omdat ze visten zonder vergunning en één man kreeg een verbaal omdat hij zijn visakte niet kon tonen.

Politie houdt gesignaleerde Hagenaar aan

GILZE: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.30 uur tijdens een verkeerscontrole op de A58 een 28 jarige man uit Den Haag aangehouden. Bij controle van zijn persoonsgegevens in het opsporingsregister bleek dat hij gesignaleerd stond omdat hij nog 21 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten in een cellencomplex.

Politie onderzoekt vier woninginbraken in Oosterhout

OOSTERHOUT : De politie Oosterhout heeft dit weekend twee aangiften van woninginbraak opgenomen. De nacht van vrijdag op zaterdag is tussen 00:00 en 03:00 uur ingebroken in een woning aan het Tijmhof. Bij thuiskomst bleek dat de voordeur was opengebroken en de woning tot en met de zolder doorzocht. De dieven hebben geld en twee laptops gestolen.

Vrijdagmiddag is tussen 17.00 en 21:15 uur ingebroken in een woning aan de Klappeijstraat De dader heeft het slot van de achterdeur geforceerd en de woning doorzocht. De buit is nog niet duidelijk.

Zaterdag is tussen 09:00 en 21:30 uur bij twee woningen aan de Keizersdam aan de achterzijde een raam opengebroken. Bij een van deze woningen is een kluis gestolen.

Man aangehouden voor vernieling autospiegel

OOSTERHOUT: De nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten omstreeks 03:15 uur, tijdens het horecatoezicht, dat een 18-jarige inwoner van Oosterhout tegen de buitenspiegel van een geparkeerde auto in de Mathildestraat trapte. Hij is aangehouden en na verhoor op het politiebureau heengezonden.

Politie Oosterhout onderzoekt snelkraak

OOSTERHOUT : De Oosterhoutse politie kreeg de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.45 uur een melding dat er een ramkraak zou plaats vinden op het winkelcentrum Arendshof. Het bleek te gaan om een kledingzaak. De eerste surveillancewagen was binnen enkele minuten ter plaatse. De agenten zagen dat een personenauto merk Opel de winkelpui was binnengereden. Een van de staanders en de dwarsbalk van de pui waren afgebroken. Het rolluik aan de binnenzijde was ontzet. De daders waren echter gevlogen. De politie hoorde ter plaatse van getuigen dat de daders met een witte bestelbus zijn weggereden in de richting van de Rulstraat. Deze informatie is direct aan de andere surveillancewagens verstrekt waarna direct de uitvalswegen zijn bekeken. De gebruikte auto is gisteravond gestolen vanaf een parkeerplaats in de wijk Heusenhout te Breda. Het voertuig is getakeld en wordt onderzocht op sporen. De daders zijn niet meer aangetroffen. Inmiddels zijn enkele getuigen gehoord. Ook wordt er een buurtonderzoek ingesteld. Waarschijnlijk hebben de daders niets buitgemaakt.

Politie reikt beertje uit aan geschrokken kind

WAALWIJK: Een 30 jarige inwoonster van Drunen zag vrijdagmiddag op de A-59 ter hoogte van Waalwijk haar auto plots in vlammen opgaan nadat er brand was ontstaan in het motorcompartiment. Nadat de brandweer de brand had geblust werd de auto als wrak afgevoerd. Haar 6 jarige dochtertje was zo ontdaan door deze autobrand dat de ter plaatse gekomen agenten direct besloten aan haar een beertje te geven.

Drie ruiten vernield door vuurwerk

OOSTERHOUT : Vandalen hebben met het afsteken van vuurwerk vannacht op het winkelcentrum Arkendonk drie ruiten van een zaak vernield. De politie kwam ter plaatse omdat van de winkel het alarm af ging. De agenten hebben van de benadeelde een aangifte opgenomen. Een onderzoek naar de daders leverde niets op

Zakkenrollers slaan toe in restaurant

OOSTERHOUT : Op vrijdag 21 november omstreeks 18.00 uur hebben twee in het zwartgeklede Oost Europese types 50 euro uit een portemonnee gestolen in een restaurant aan de Beneluxweg. De portemonnee van een van de gasten zat in de jas die over een stoel hing. De daders hebben kans gezien het geld te stelen. De gedupeerde werd op de diefstal attent gemaakt door twee getuigen die de diefstal hadden waargenomen. Tijdens het incident hadden zij uit angst voor de daders niet durven ingrijpen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Politie onderzoekt inbraak in gemeentehuis Sprang-Capelle

Sprang-Capelle: De politie onderzoekt de inbraak in het gemeentehuis van Sprang Capelle aan het Raadhuisplein die de nacht van zaterdag op zondag 23 november plaats vond. De daders hebben de toegang tot het pand verschaft door een ruit te vernielen. Er zijn enkele computers met beeldschermen gestolen. Vermoedelijk door het afgaan van het alarm heeft men in de haast drie computers met beeldscherm buiten laten staan. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zullen een sporenonderzoek verrichten. Ook zal een buurtonderzoek gedaan worden.

Bestuurster snorfiets raakt gewond bij aanrijding

WAALWIJK: Op de kruising Stationsstraat- Burg.v.d.Klokkenlaan raakte vrijdagavond 21 november omstreeks 21. 00 uur een 17-jarige Waalwijkse als bestuurster van een snorfiets gewond nadat zij in aanrijding was gekomen met een bestelauto. De snorfietsster, die geen voorrang had verleend aan deze bestelauto, werd gewond per ambulance vervoerd naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg. Nadien bleek zij kneuzingen aan haar benen te hebben opgelopen.

Bron: Willem van Hooijdonk