Ministerie van Defensie


---


---

foto: Indra Angad-Aur presenteert haar floret (Fabienne Wink-Bruijs)

Schermster Angad-Gaur wint sterk bezet toernooi in Lyon

23-11-2003

Indra Angad-Gaur, eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht, heeft zondag (23 november) in het Franse Lyon een sterk bezet internationaal schermtoernooi gewonnen. De tienvoudig Nederlandse floretkampioene bleef de concurrentie uit Algerije, de VS, Canada, Spanje, Polen en Frankrijk de baas. In de finale moest de 29-jarige Rotterdamse het opnemen tegen de Francaise Corine Maitrejean. Met aanvallend spel dwong ze de zege af: 15-9. In de halve finale werd de Amerikaanse Iris Zimmermann verslagen: 15-10.

Vorige week won Angad-Gaur het internationale SISTA-toernooi in Amsterdam. De florettiste is in Nederland niet aangesloten bij een schermclub en heeft zich sinds kort verbonden aan de Parijse schermvereniging CM Aubervilliers. "Dat geeft me het voordeel dat ik nu geregeld in Parijs kan trainen met sterke concurrenten. De tegenprestatie is dat ik in de Franse competitie voor deze club uitkom."

De stafofficier public relations van het Ministerie van Defensie heeft dat er graag voor over. Zowel in 1996 als in 2000 werd ze door het NOC te licht bevonden voor deelneming aan de Olympische Spelen. Alles is erop gericht volgend voorjaar kwalificatie voor de Spelen van Athene af te dwingen. De overwinningen in Amsterdam en Lyon houden de Rotterdamse scherp. Haar volgende toernooi is tijdens de militaire Wereldkampioenschappen begin december in Italië.