Productschap Wijn

Champagne aan Zee en Sprankelend!

Op zondag 23 november 2003 organiseert Perswijn, het toonaangevende wijntijdschrift van Nederland, voor de tweede maal "Champagne aan Zee" in het Kurhaus te Scheveningen.
Nieuw dit jaar is de paralelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld.
In aparte zalen zullen de Crémants, Cava' s, Spumantes, Sekts en andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden.

Op dit evenement zullen meer dan 80 wijnhuizen zeker 250 verschillende mousserende wijnen laten proeven. Champagne zal met 45 huizen het leeuwendeel voor zijn rekening nemen. De meeste prestigeuse huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende mousserende wijnen is op korte afstand te maken. Voor eenieder zal er genoeg keuze zijn een favoriete Champagne of mousserende wijn te vinden.

Naast de proeverijen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. Voorinschrijving is hiervoor noodzakelijk (www.wijnpers.nl/champagne). Ook zullen drie wedstrijden gestreden worden:

- De beste Champagne brut (non millisimée)

- De beste Champagne millisimée of prestige cuvée
- De beste mousserende wijn.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaceldiner, natuurlijk begeleid door mousserende wijnen. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag.

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 800 bezoekers. Dit jaar verwachten wij er meer. Er zullen vanaf zaterdag totaal 3.000-4.000 flessen gekoeld liggen: een logistiek husarentukje. Meer dan 60 mannen en vrouwen van het Kurhaus Hotel en de Perswijn Crew zullen er alles aan doen om de dag tot een succes te maken.

Datum : Zondag 23 November 2003
Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen Tijd : van 11.00 uur tot 18.00 uur (kom vroeg!) Inlichtingen : Huub Snijders 0174- 420565
Internet : www.wijnpers.nl/champagne

Boekingen van lunch, diner en arrangementen: Het Kurhaus (www.kurhaus.nl)


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum