Productschap Wijn

Nieuws

"Champagne aan Zee" en "Sprankelend"

Op zondag 23 november 2003 organiseert PERSWIJN, het toonaangevende wijntijdschrift van Nederland, voor de tweede maal

"Champagne aan Zee" en "SPRANKELEND!"

Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen Tijd : van 11.00 uur tot 18.00 uur
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (informatie, voorintekening is noodzakelijk)
Entrée : 17,50

Nieuw dit jaar is de parallelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld. Vergelijk mousserende wijnen uit de gehele wereld. In aparte zalen zullen ook de Crémants, Cava' s, Spumantes, Sekts en andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden. Op dit evenement zullen meer dan 50 wijnhuizen zeker 150 verschillende mousserende wijnen laten proeven. Champagne zal met 30 huizen het leeuwendeel voor zijn rekening nemen. De meeste prestigeuze huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende mousserende wijnen is op korte afstand te maken. Voor eenieder zal er genoeg keuze zijn een favoriete Champagne of mousserende wijn te vinden.

Naast de proeverijen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. In de Masterclasses wordt dus uitleg gegeven over het stijl en werkwijze van het Champagnehuis en tegelijk de mooiste champagnes van deze huizen geproefd

Er zijn nu nog enige plaatsen beschikbaar :
12. 00 uur Louis Roederer
14. 00 uur Bollinger
16. 00 uur Laurent-Perrier
Dit zijn echte Masterclasses met vertegenwoordigers van de Champagnehuizen, die zelf hun mooiste producten komen toelichten.

Ook zullen drie wedstrijden gestreden worden om : 12.00 uur De beste mousserende wijn.
14.00 uur De beste Champagne - millésimé of prestige cuvée 16.00 uur De beste Champagne brut (non-millésimé) Ook hier kunt u bij aanwezig zijn en meeproeven! (op voorintekening)

Voorinschrijving voor Masterclasses en de wedstrijden is noodzakelijk op www.wijnpers.nl/champagne en er zijn extra kosten aan verbonden. Schrijf nu in, voor meeste masterclasses zijn maar 30 plaatsen.in verband met de beperkte beschikbaarheid in Nederland van de flessen. VOL = VOL (alles was vorig jaar vol)

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 800 bezoekers. Dit jaar verwachten wij er meer. Er zullen vanaf zaterdag totaal 2000-3.000 flessen gekoeld liggen: een logistiek huzarenstukje. Meer dan 60 mannen en vrouwen van het Kurhaus Hotel en de Perswijn-crew zullen er alles aan doen om de dag tot een succes te maken. Met merken als Bollinger, Laurent Perrier, Pol Roger, Piper Heidsieck, Philipponnat,
Louis Roederer , Taittinger, Jeanmaire, Perrier-Jouet, Oudinot, Gosset, Billecard Salmon,
Mumm, De Venoge, Veuve A. Devaux, De Saint Gall, Bruno Paillard, Gosset, Pommery, en Malakoff-Beaumet lichten wij een tipje van de sluier op. Er zullen er veel meer zijn!

Verder zullen de mousserende wijnen vertegenwoordtigd zijn door vele Crémants (Elzas!), Cava's en Sekts enz.
De volgende huizen hebben reeds toegezegd: Segura Viudas, Castel Roig, Georg Breuer (Sekt), Greenpoint (Australië), Perelada (Cava), Schramsberg (Californië), Graham Beck (Zuid Afrika). enz. enz.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal ook dit jaar weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaceldiner, natuurlijk begeleid door mousserende wijnen. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag. Boekingen van lunch, diner en arrangementen: Het Kurhaus (www.kurhaus.nl)