Gemeente Amsterdam

Sinterklaas in Amsterdam

30 oktober 2003 - Johanneke Helmers
Nog even en dan is Sinterklaas weer in het land. Hij komt ook naar Amsterdam. Dat wordt gevierd met feestelijke activiteiten. Op 16 november de Sinterklaasintocht, een feestelijke stoet met de Sint en zijn Pieten trekt door de stad. Op 23 november kunt u samen met uw (klein)kinderen het Grote Sinterklaasfeest vieren in het paleis van Sinterklaas, het Scheepvaartmuseum. Bouw de hoogste pakjestoren en haal het Pietendiploma. Maar er is nog meer...

Kleuren voor de Sint

Sint en Piet

Sinterklaas is bijna jarig. Zou het niet leuk zijn als zijn tijdelijke paleis, het Scheepvaartmuseum helemaal versierd is? Verras de Sint en haal voor uw (klein)kinderen een kleurplaat bij een van de Rabobankvestigingen. Bovendien zijn er leuke prijzen te winnen. U kunt de kleurplaten afhalen vanaf 27 oktober. Kleurplaten inleveren tot 14 november.

De Sinterklaasintocht

Kom op 16 november met uw (klein)kinderen de Sint en zijn Pieten begroeten. Zoals ieder jaar strooien de Pieten weer gul met pepernoten en halen zij gekke kunsten uit. Hieronder de route van de feestelijke optocht door Amsterdam.

* 11.00 uur Feestelijke boottocht over de Amstel, Nieuwe Herengracht, Schippersgracht

* 11.45 uur Aankomst bij het Scheepvaartmuseum
* 12.45 uur Defilé op de Dam

* 13.30 uur Rokin

* 13.45 uur Vijzelstraat / Vijzelgracht
* 14.00 uur Weteringschans

* 14.15 uur Leidseplein

* 14.30 uur Groet van Sinterklaas vanaf het balkon van de Stadsschouwburg

Help de Sint

Sinterklaas vraagt of uw (klein)kinderen speelgoed en knuffels waar zij niet meer mee spelen in willen leveren bij een van de Rabobankvestigingen. Het speelgoed mag niet kapot zijn. Het speelgoed wordt gegeven aan kinderen in kindertehuizen in binnen- en buitenland. Maakt u er een mooi pakje van? Pakjes inleveren: van 17 t/m 28 november.

Sint Nicolaas tentoonstelling

En breng een bezoek aan de tentoonstelling `Sint Nicolaas Wonderdoener' in museum Amstelkring. Van 16 november t/m 6 december komt u van alles te weten over de legende van Sint Nicolaas en de drie jongetjes in de ton aan de hand van vaandels, boeken, beelden en prenten. Entree: EUR 6, met de Stadspas EUR4,50. Museum Amstelkring Ons' Lieve heer op Solder, Oudezijds Voorburgwal 40. Info op 624 66
04.

Kom naar het Grote Sinterklaasfeest op 23 november

Tijdens zijn verblijf in Amsterdam is het Scheepvaartmuseum het werkpaleis van Sint Nicolaas. Hij nodigt u allen uit en in het bijzonder de kinderen om op 23 november het grote Sinterklaasfeest met hem te vieren. Er is van alles te doen. Vaart u ook mee met de stoomboot van Sint Nicolaas of laat u zich in het Scheepvaartmuseum rondleiden door de Pieten. Kinderen kunnen een heus Pietendiploma halen als zij meedoen met de Pakjeszak hindernissenbaan, het Chocoladeletter Memoriespel, Pakjes Gooien en Pakjes Stapelen. Natuurlijk zullen de Sinterklaasliedjes niet ontbreken. U komt toch ook? Datum en tijd: 23 november van 10.00-17.00 uur. Entree: EUR 1 (kids t/m 5 jaar gratis); met de kids- en novembercheque gratis. Locatie: het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, tel. 523 22 22.

© Gemeente Amsterdam