De Vlinderstichting


zondag 23 november: Herfstwandeling op landgoed Groeneveld

Op pad met de boswachter

Op zondag 23 november organiseert Kasteel Groeneveld samen met Staatsbosbeheer een herfstwandeling over de landerijen van Kasteel Groeneveld, een tocht over een tapijt van mooie gekleurde bladeren en langs talloze paddestoelen. Een boswachter van Staatsbosbeheer gaat mee en vertelt allerlei leuke wetenswaardigheden over de bossen in deze tijd van het jaar en specifiek over de planten en dieren die men langs de route tegenkomt.

Deze wandeling sluit aan bij de tentoonstelling Honderd seizoenen, een van de tentoonstellingen die op dit moment in Kasteel Groeneveld te bekijken is.

De wandeling begint om 14.00 en eindigt om 15.30 uur. Start en finish in de hal van Kasteel Groeneveld.
Programma van dit arrangement:

* Vanaf 11.00 uur mogelijkheid om het kasteel te bezoeken
* 13.45 uur ontvangst met koffie/thee of chocolademelk
* 14.00 uur tot 15.30 uur wandeling met de boswachter
* 15.30 uur tot 16.30 uur kop soep of warm hapje met een glaasje wijn of frisdrank

Kosten van dit arrangement: 12,50.
Maximaal 30 deelnemers.

Reserveren is vereist.
Reserveren: 035 5480994 of e-mail: reserveringsbureau@minlnv.nl.

t/m 15 december 2003: bestellen uit de biologische zadenlijst van Velt

Deze zadenlijst is samengesteld uit het aanbod van drie biologisch werkende zaadhuizen: De Balster uit Nederland, Le Biau Germe uit Frankrijk en Somers uit België. Op de lijst staat ook biologisch poot- en plantgoed van Arpobel. U kunt de lijst gratis aanvragen op het Veld-secretariaat via veltned@hetnet,nl of 043-492007. U kunt de lijst ook raadplegen en een bestelling plaatsen via www.velt.be.

28 juni t/m 9 juli 2004: Vlinderreis KNNV
De Reiscommissie van de KNNV heeft de volgende vlinderreis in haar programma staan:
maandag 28 juni t/m vrijdag 9 juli 2004, 12 dagen vlinders en planten kijken in het dal van Aosta, NW-Italie. Reisleiders zijn Jaap Tromp en Joop de Leeuw.
Reissom is 1100.- (voorlopig); het inschrijfgeld is 110.-; voor 10 januari
2004 aanmelden met het inschrijfformulier dat in de "Reis-natura" zit, van
december 2003. Busreis, volledig pension in goed hotel, zwaarte 3 schoentjes; maximaal 27 deelnemers.
Inlichtingen bij Joop de Leeuw (tel. 071-5314025) of bij Jaap Tromp (tel.
0184-617530).

Vlinder-kunst-wandelingen in Nijmegen
Ecologie en kunst. Deze twee grootheden zijn met elkaar verbonden in de Vlinder Wandel Route door Nijmegen-Oost De wandelroute, met de klinkende naam 'Hortus Civitatis' voert langs zeven ecologisch en/of landschappelijk bijzondere punten. Deze punten hebben allemaal een vlindernaam gekregen. Ze zijn gemarkeerd met zwerfkeien, opgegraven uit de bouwput van het nieuwe Museum Het Valkhof. Warme keien trekken vlinders aan. De dienst beplantingen verzorgt onder leiding van de stadsecoloqe de ecologische invulling.
De route begint bij het Museum Het Valkhof te Nijmegen en kan gezien worden als een grote landschappelijke groene vleugel van het Museum, in de vorm van een wandelroute. De route heeft zeven gebieden die elk een titel hebben, zoals de titel 'Bruidskamer van een Vlinder'. Deze is te vinden bij het eindpunt van de route in de (botanische tuin) te Nijmegen. De kunstzinnige flyer is te koop bij het Museum en VVV, voor 5 te koop.
'Vlinderportret' is een andere Vlinderroute die vanaf de botanische tuin start en naar Kleef (Duitsland) als fietsroute is uitgezet. De fietsroute 'Vlinderportret is te koop in de vorm van een kunst-boekwerkje bij het Museum Het Valkhof en bij de VVV van Nijmegen, voor 10.


---