Provincie Noord-Holland

Uitreiking prijs voor integratie gehandicapten

Op maandag 24 november aanstaande om 15.00 uur reikt de commissaris van de Koningin, de heer H. Borghouts, de provinciale prijs voor de integratie van gehandicapten de Gewoonste Zaak uit. De provincie Noord-Holland heeft deze prijs in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap 2003, eenmalig ingesteld voor een bedrag van maximaal 25.000,- en een kunstwerk.

Het doel van de prijs is om organisaties en instellingen die zich inzetten voor de integratie van mensen met een handicap vanuit de provincie een extra stimulans te geven.

Commissaris Borghouts: De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat mensen met een handicap volwaardig aan de maatschappij kunnen deelnemen. Dat zou toch de gewoonste zaak moeten zijn.

Begin dit jaar zijn gemeenten en organisaties uitgenodigd bijzondere, vernieuwende projecten te nomineren die in aanmerking konden komen voor de provinciale prijs ter bevordering van integratie van mensen met een handicap. De provincie Noord-Holland heeft maar liefst 122 inzendingen ontvangen voor 55 projecten. Op basis van deze projecten heeft de jury onder voorzitterschap van de commissaris Borghouts, de prijswinnaar gekozen.

Aansluitend op de prijsuitreiking wordt in het provinciehuis door gedeputeerde Rinske Kruisinga, die ondermeer zorg en cultuur in haar portefeuille heeft, de tentoonstelling geopend van kunstwerken, gemaakt door mensen met een handicap.

Marieke Ottevanger 17 november 2003