Plantina doet mee in zekerheidssysteem supplementen topsport

GENDRINGEN, 20031123 -- Afgelopen vrijdag presenteerden het NOC*NSF, de NPN, de branchevereniging van voedingssupplementenfirma's en het Nederlands Centrum voor Dopingsvraagstukken (NeCeDo) het unieke sportzekerheidssysteem voor voedingssupplementen voor topsporters (NZVT). Doel is om topsporters zoveel mogelijk zekerheid te geven over de voedingssupplementen die ze slikken.



The Ortho Company werkt mee aan het NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) met de volgende producten:
* Plantina fit Multi 90 tabs - batchnummer 20031658/1
* Plantina fit Multi 240 tabs - batchnummer 20031657/2
* Plantina fit Multi Junior 450 tabs - batchnummer 20025590/1
* Plantina fit Vitamine C 1000 mg- batchnummer 20025859/3
* Performax Yolac probiotica - batchnummer 20033273/1.
Nadere informatie vindt u op www.necedo.nl/NZVT.

Al jaren laat The Ortho Company zijn voedingssupplementen keuren door het Institut für Biochemie van de Deutsche Sporthochschule Köln. Dit omdat er zoveel topsporters voor Plantina fit kozen, zoals topschaatsers, zwemmers, kanoërs en natuurlijk toptennisser Sjeng Schalken die door Plantina fit wordt gesponsord. Sjeng Schalken ziet voedingssupplementen als een onmisbaar onderdeel van zijn sportprestaties. Vooral in zijn voorbereiding op grote toernooien, op zijn reizen door de hele wereld en voor zijn herstel ziet hij voedingssupplementen als essentieel onderdeel.

In 2001 raakte Frank de Boer in opspraak toen nandrolon in zijn urine werd aangetroffen. Zijn toenmalige club Barcelona wees direct in de richting van het Nederlands Voetbalelftal, waar de Plantina fit Multi aan spelers ter beschikking was gesteld. Zowel Frank de Boer als bondscoach Louis van Gaal gaven naderhand aan dat er niets met de Plantina fit producten aan de hand was. Frank de Boer: 'Nou, vier onderzoeken hebben aangetoond dat het niet aan Plantina fit ligt. Ik kan die mensen best begrijpen. Ze hebben een prima product waarmee niets aan de hand is en plotseling komt daar een kwade geur overheen te hangen.' Sinds die tijd laat The Ortho Company zijn producten op dopinggeduide stoffen controleren.


Over The Ortho Company en de Plantina fit producten
De Plantina fit producten worden sinds 1993 door The Ortho Company op de Nederlandse markt gebracht. Ze worden al jaren gebruikt door vele topsporters die onder andere hebben meegedaan aan Olympische Winter- en Zomerspelen. En verder door iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren.