Politie Friesland


Politieberichten van 23/11 (13.00) t/m 24/11 (07.00)

Fryslân 24-11-2003 - Voor informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie via 0900 - 8844

Leeuwarden: tweemaal diefstal portemonnee
Zondagochtend is van twee inwoners van Leeuwarden een portemonnee gestolen, terwijl zij in een kerk aan de Jokse verbleven. Aangifte is gedaan door een 65-jarige Leeuwarder (in de portemonnee zaten diverse bankpasjes) en een 59-jarige inwoonster van Leeuwarden (in de portemonnee zaten diverse sleutels, enkele tientallen euros en medicijnen).

Waldwei: te snel, rijbewijs ingevorderd
Zondag om 13.55 reed een 20-jarige automobilist uit Burgum over de N31 bij Nijega met een snelheid van 150 km per uur. Ter plaatse is 100 km per uur toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Gorredijk: inbraak kantine
Zondag tussen 00.15 uur en 16.00 uur is ingebroken in de kantine van een korfbalvereniging aan de Mientewei. Men kwam binnen door de voordeur te forceren. Gestolen zijn drie kratten bier en een fles berenburg. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Gorredijk.

Paesens: aanrijding en rijden onder invloed
Zondag om 17.50 uur vond een aanrijding plaats op de T-kruisng van de Munewei/Boltawei. Een 58-jarige automobilist uit Dokkum kreeg geen voorrang van een 41-jarige automobilist uit Ternaard. Ten gevolge van de aanrijding ging de auto van de inwoner van Dokkum 180 graden in de rondte en kwam in de berm tot stilstand. De man uit Ternaard bleek te hebben gedronken. Hij blies 645 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gorredijk: aanhouding
Zondag gedroeg een 38-jarige inwoner van Gorredijk zich weerbarstig in zijn woning. De aanleiding is niet bekend. Drie aanwezigen probeerden de man rustig te houden, dit lukte niet. Hierop is de politie gearriveerd. De man verzette zich hevig en begon te schoppen en te slaan. Hierbij kwam een agent ten val. Hierna is de man gepepperd, waarna hij rustiger werd en kon worden overgebracht naar het bureau. Een andere politieman liep enkele schaafwonden op. De verdachte wordt wederspannigheid ten laste gelegd, met enig lichamelijk letsel ten gevolge.

Noordwolde: ongeval met letsel
Zondag omstreeks 17.25 uur fietste een 73-jarige inwoonster van Noordwolde in westelijke richting over de Hoofdstraat West, een 41-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats reed in zuidelijke richting over de Gelde. Vermoedelijk verleende de vrouw geen voorrang aan de auto en voerde de vrouw geen verlichting. De vrouw is vermoedelijk met haar hoofd tegen het trottoir geslagen. De vrouw is bijna drie kwartier ter plaatse gereanimeerd. Hierna werd zij, per ambulance en onder politiebegeleiding, overgebracht naar het AZ in Groningen. De Hoofdstraat West is geruime tijd afgesloten geweest voor alle verkeer. Het bureau ongevalanalyse en voertuigtechniek van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Hemelum: rijden onder invloed
Maandag om 00.10 uur werd een 48-jarige automobilist uit Bakhuizen gecontroleerd op de Nijbuorren. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 475 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Bolsward: rijden onder invloed
Maandag om 00.30 uur werd een 41-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Kloosterlaan. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 735 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Tevens bleek te man te rijden zonder rijbewijs.

Veenwouden: rijden onder invloed
Maandag om 00.45 uur werd een 33-jarige automobilist uit Veenwouden gecontroleerd op de Oosteinde. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 545 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur.

Buitenpost: inbraak woning
Tussen vrijdag 21 november 15.00 uur en maandag 24 november 00.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Gysbert Japikstraat. Via het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning kwam men binnen. De gehele benedenverdieping en alle slaapkamers zijn doorzocht. Uit een kluis in de slaapkamer zijn sieraden weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Buitenpost.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen maandag 03.30 uur en 03.40 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Tijnjedijk. Door het zagen van een gat in het dak kwam men binnen. Weggenomen zijn twee tvs met een LCD scherm. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek en een buurtonderzoek zal worden ingesteld. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: man zwaait met wapen
Zondag om 01.30 uur komt een man bij een tankstation aan de Aldlansdyk. De man is in het gezelschap van een vrouw. Na het bestellen van frisdrank gaan de twee weer naar buiten. Hier zwaait de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Onbekend is waarom de man dit deed. Hierop zijn de twee weer vertrokken.