Ingezonden persbericht

Keeswim van den Wijngaard, werkzaam bij Pulles & Hanique Glastechnologie te Veldhoven, wint Ir. Noordhof Vakmanschapstrofee

Veertien jaar geleden riep Ir. Noordhof, oud-medewerker van Philips, de Stichting Bevordering Vakmanschap in het leven. Daaraan werd ook een prijs verbonden die is bedoeld om het vakmanschap in de hightech regio Zuidoost-Brabant te promoten en meer jonge mensen enthousiast te maken voor het creëren van sterk specialistisch vakwerk. Een genomineerde moet minstens tien jaar ervaring hebben binnen zijn branche, binnen dit vakgebied bekend staan als topper en als persoon een collegiale en sociale bijdrage leveren op zijn werk. De Ir. Noordhofprijs 2003 (een beeldje) werd op 24 oktober jl. gewonnen door 3 vaklieden waaronder 'CNC-frezer/programmeur met de hoogste graad van vakbekwaamheid' Keeswim van den Wijngaard (40) van Pulles & Hanique Glastechnologie in Veldhoven.

Keeswim van den Wijngaard (40) uit Waalre heeft zijn diploma voor meester glasinstrument-maker behaald aan de Leidse Instrumentmakersschool. Bij Pulles & Hanique Glastechnologie in Veldhoven vervaardigt hij zeer geavanceerde glasinstrumenten en is hij tevens CNC-operator voor glazen en keramische componenten.

Nederland geniet wereldwijd faam als het gaat om hoogwaardig vakmanschap binnen de glastechnologie. Pulles & Hanique is al 53 jaar actief in het vervaardigen van componenten en instrumenten uit technisch glas, kwartsglas en technisch keramiek als toeleverancier voor o.a. de halfgeleidertechniek, glasvezelfabricage, proceschemie en hightech apparatenbouwers zoals ASML en Philips. Door samenwerking met kennisinstituten en de nabijheid van zeer vooraanstaande hightech bedrijven, in combinatie met vergaande productieontwikkelingen binnen het eigen bedrijf, heeft Pulles & Hanique een grote klantenkring in met name Duitsland, Midden-Oosten en Japan.

De 28 genomineerden voor de Ir. Noordhof Vakmanschapstrofee waren met 300 genodigden te gast bij VDL te Eindhoven, waar Wim van der Leegte het belang van vakmanschap nog eens onderstreepte. De prijs werd uitgereikt door Frans Bastiaansen, oud directeur van Philips Enabling Technologies.

Bijschrift foto:

(deze foto is vrij van rechten te plaatsen, naamsvermelding fotograaf verplicht)

Keeswim van den Wijngaard en echtgenote laten trots de gewonnen trofee zien.

Fotografie: Annie van Schayk Reportage Fotografie

---