Gemeente Heerlen
---

'Wonen boven winkels' een succes!

Uit de Voortgangsrapportage 'Wonen boven winkels oktober 2001-oktober 2003' blijkt dat het project 'Wonen boven winkels' een succes is. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar; een aantal gevels is gerenoveerd en enkele woningen zijn opgeleverd. Hier-door is het straatbeeld al flink verbeterd. En er staan nog tal van verbeteringen op de rol.

Met name het verbeteren van gevels verloopt voortvarend. Voor het realiseren van woningen boven winkels is ook al veel subsidie aangevraagd, maar doordat het doorlopen van het traject van subsidie tot uitvoering veel tijd in beslag neemt, gaat dit iets trager. Het duurt nog enige tijd voordat de meeste woningen daadwerkelijk worden opgeleverd.

Veel aanvragen

In de periode van oktober 2001 tot oktober 2003 zijn subsidieaanvragen ingediend voor de verbetering van 38 gevels en de realisatie van 52 woningen boven winkels. Inmiddels zijn 12 gevels gerenoveerd en 7 woningen gerealiseerd. Daarnaast worden op dit moment nog 6 gevelverbeteringen uitgevoerd en loopt er een onderzoek naar de realisatie van 11 woningen. Voor de verbetering van de overige 20 gevels en 34 woningen vinden gesprekken of vooronderzoeken plaats.

Oranje Nassaustraat al aanmerkelijk verbeterd

Vooral in de Oranje Nassaustraat loopt het project 'Wonen boven winkels' goed. Daar hebben de eigenaren van de panden zich georganiseerd en samen met Stichting Wonen Parkstad, gemeente en centrummanagement een collectief project voorbereid. Dit is al deels uitgevoerd, waardoor het straatbeeld aanmerkelijk is verbeterd.

Gemeente Heerlen, 24 november 2003
Afdeling Communicatie
Maureen Bisscheroux, tel. (045)5604070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --