Ingezonden persbericht


Laren, 24 november 2003

Nederlands bedrijf CVeritas biedt unieke oplossing voor onafhankelijke verificatie van het Curriculum Vitae.

Doorgaans is het cv van groot belang tijdens het werving- en selectieproces en vervolgens de aanname. De informatie in het cv vormt vaak de basis voor sollicitatiegesprekken om zodoende een weloverwogen aannamebeslissing te nemen. Maar klopt de informatie waar deze beslissing van af hangt en is het cv wel compleet?

In de praktijk zien we dat tijdens sollicitatie procedures de achtergrond van de kandidaat en de juistheid van de informatie in het cv maar zelden getoetst wordt. Steeds meer werkgevers en werving & selectiebureaus die kandidaten zoeken, herkennen en erkennen wel degelijk het belang van een grondige verificatie van het cv. Echter ontberen zij vaak de tijd om dit snel, uniform en kostenefficiënt uit te voeren. Het proces om de achtergrond informatie te verkrijgen wordt daarom steeds vaker uitbesteed.

Het effectief en efficiënt uitvoeren van een cv verificatie is een nauwkeurig, inspannend maar ook tijdrovend proces. Voor een recruiter zit de toegevoegde waarde niet in het verkrijgen van deze informatie, maar in het hebben, interpreteren en valideren hiervan. Door het verificatieproces uit te besteden, houdt de recruiter tijd en middelen vrij om zich te concentreren op waar het echt om draait; de optimale match vinden tussen kandidaat en functie.

CVeritas heeft hiervoor een unieke service ontworpen. Als onafhankelijk bureau verzorgen zij professionele en objectieve verificatie van potentiële kandidaten op basis van het cv, zowel direct voor werkgevers als voor werving & selectiebureaus. Dhr. Polman, oprichter van CVeritas, hierover: "Het uitbesteden van dit proces heeft meerdere voordelen. Zo wordt een verificatie nauwkeurig, feitelijk en snel uitgevoerd en zorgen wij voor objectieve, correcte en complete informatie. Dit vormt vervolgens een basis voor een juiste aannamebeslissing van de recruiter."

CVeritas past een transparante en zorgvuldige werkwijze toe die volledig binnen wet- en regelgeving valt. De kandidaat geeft altijd toestemming voor het verificatieproces. CVeritas richt zich alleen op feitelijke informatie van het cv en voert geen recherche werkzaamheden uit. Hierdoor is de service snel en kostenefficiënt en blijft de recruiter of P&O afdeling verantwoordelijk voor de kwalitatieve afwegingen in het aannameproces.



Ingezonden persbericht