Vendex KBB NV


Amsterdam, 24 november 2003

Rente achtergestelde obligatielening Vendex KBB vastgesteld op 7%

Vendex KBB is succesvol met de uitgifte van een achtergestelde obligatielening ( 200 miljoen, looptijd zeven jaar). De rente op de obligaties is vandaag vastgesteld op 7%. Dit is 3,3% boven de rente op de zevenjarige Duitse staatsobligatie. De obligatielening is bijna zeven keer overtekend, hetgeen de grote belangstelling van internationale obligatiebeleggers voor Vendex KBB illustreert. De definitieve prospectus is vanaf morgen beschikbaar. De storting van de lening wordt op 28 november a.s. verwacht.

De achtergestelde obligatielening maakt deel uit van het eind oktober bekendgemaakte herfinancieringpakket van 1 miljard, dat is gearrangeerd door ING. Dit pakket bestaat naast de achtergestelde obligatielening uit een reguliere driejarige banklening van 550 miljoen en een zevenjarige hypothecaire lening van 250 miljoen. De achtergestelde obligatielening is gestructureerd door ING, die als 'joint lead manager' en 'joint book runner' optreedt. BNP Paribas treedt voor deze obligatielening eveneens op als 'joint lead manager' en 'joint book runner'. ABN Amro is co-manager.

De herfinanciering betreft het totaal van de rentedragende schuld en de lopende kredietlijnen van Vendex KBB. Deze worden omgezet in kredietfaciliteiten met langere looptijden. Door meer gebruik te maken van verschillende financieringsbronnen en door ook de kortlopende kredietlijnen in de herfinanciering mee te nemen, wordt de kapitaalstructuur van het concern aanzienlijk versterkt en wordt de liquiditeitspositie verbeterd.

Door de relatief gunstige rente op de achtergestelde lening komen de totale financieringslasten over de gemiddelde schuld op jaarbasis uit op circa 6%, in plaats van de eerder verwachte 6,3% (exclusief de eenmalige kosten van het financieringspakket ad. circa 18 miljoen).

Public relations Investor relations Peter van Bakkum, tel. 020 - 5490 432 Marius Zomer, tel. 020 - 5490 509

Dit persbericht houdt geen aanbieding in van effecten in de Verenigde Staten of elders. Iedere aanbieding van effecten zal geschieden op basis van een prospectus, die gedetailleerde informatie over Vendex KBB bevat