Ordina Beheer NV


Ordina tekent intentieverklaring voor 100%-overname van TVW Group en verwacht over heel 2003 een EBITA te realiseren van ten minste EUR 10 miljoen

Over TVW Group

Hedenmiddag heeft Ordina NV een intentieverklaring getekend voor de 100% acquisitie van TVW Group BV. Ronald Kasteel, CEO van Ordina over de voorgenomen acquisitie: "Ik ben bijzonder ingenomen met de voorgenomen acquisitie. Het dienstenportfolio en de kwaliteit van TVW Group sluiten uitstekend aan bij de strategische doelstellingen van Ordina. Wij zullen ons met TVW Group in het bijzonder versterken op het gebied van enterprise applications, waarop wij op dit moment nog voldoende schaal ontberen. Daarnaast bereikt Ordina met deze acquisitie een duidelijke voorhoedepositie op het gebied van performance management en business intelligence. Ook beschikt TVW Group over uitstekend management en sluiten de culturen van TVW Group en Ordina goed op elkaar aan." TVW Group bestaat uit The Vision Web (circa 340 medewerkers) en fiNext (circa 60 medewerkers). Bij The Vision Web zijn In Nederland zijn ruim 265 medewerkers actief op het gebied van enterprise applications, in het bijzonder gebaseerd op SAP en Microsoft. Waar het SAP betreft is The Vision Web gespecialiseerd in de zogenoemde New Dimensions als Business Warehousing, Customer Relationship Management en Supply Chain Management. The Vision Web is op diverse terreinen special expertise partner van SAP en gold certified partner van Microsoft op het gebied van commerce solutions. The Vision Web en fiNext zijn daarnaast met circa 95 medewerkers actief op het gebied van performance management en business intelligence, ondersteund door partnerships met Cognos en Hyperion. The Vision Web in België richt zich met circa 40 medewerkers op enterprise applications (met name SAP) en is daarmee complementair aan de huidige activiteiten van Ordina in België. Eddy Vermeire, CEO van TVW Group over de voorgenomen aansluiting bij Ordina: "Ook wij zijn bijzonder enthousiast. Door aansluiting bij Ordina kunnen we onze marktpositie en markttoegang versterken in een tijd waar de preferred supplier-tendens bij grote klanten doorzet. Samen met Ordina kunnen we maximaal invulling geven aan het realiseren van oplossingen die er werkelijk toe doen bij deze grote, aansprekende klanten."

Belangrijke klanten van The Vision Web en fiNext zijn onder meer Eneco, KPN, T-Mobile, Philips, AKZO en ABN AMRO. TVW Group verwacht over 2003 een omzet te realiseren van circa EUR 42 miljoen

Transactiestructuur
Het voornaamste deel van de koopsom bestaat uit aandelen Ordina NV en zal bij de definitieve contractsondertekening worden voldaan. Als initiële koopsom worden 2,35 miljoen nieuw uit te geven aandelen Ordina NV aan verkopers voldaan. Ten aanzien van deze aandelen zal een blokkeringsregeling gelden voor wat betreft de verhandelbaarheid ervan. De uitgifte zal derhalve zo'n 7% van het thans uitstaande aandelenkapitaal van Ordina NV betreffen. Naast deze betaling zal er, afhankelijk van de performance van TVW Group over het jaar 2004, mogelijk een earn out worden betaald. Deze earn out zal van relatief beperkte omvang zijn indien deze wordt vergeleken met de initiële koopsom en zal zowel in contanten als in aandelen Ordina NV kunnen worden voldaan.

Het is het voornemen van partijen om de transactie rond de publicatie van de jaarcijfers van Ordina te vervolmaken en de resultaten van TVW Group derhalve te consolideren met ingang van 1 januari 2004. Naar verwachting zal de transactie in 2004 direct positief bijdragen aan de nettowinst per aandeel voor goodwill amortisatie.

Resultaatontwikkeling Ordina Groep

Op grond van de gerealiseerde resultaten tot en met oktober van dit jaar, verwacht Ordina over heel 2003 een EBITA te realiseren van ten minste EUR 10 miljoen. Eind augustus 2003 werd een EBITA-verwachting van circa EUR 10 miljoen uitgesproken. De omzet zal, overeenkomstig onze eerdere verwachtingen, in de tweede helft van 2003 naar verwachting licht lager liggen dan in de eerste helft van 2003. Zoals wij reeds bij de presentatie van onze halfjaarcijfers hebben aangegeven, zien we sinds de zomer van dit jaar een duidelijke toename van de commerciële activiteit binnen onze onderneming. Ook in de overheidsmarkt zien wij deze toename, welke in lijn ligt met de gerichte aandacht voor ICT in de miljoenennota. Wij zien de toegenomen commerciële activiteit als eerste teken van een mogelijk marktherstel in 2004. De mate waarin het marktherstel zich zal etaleren, zal echter in belangrijke mate afhangen van de mate waarin sprake zal zijn van een daadwerkelijk verbeterende economische situatie. Op 9 maart 2004 publiceert Ordina haar resultaten over 2003.

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt circa 3.200 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie om strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket van Ordina bestaat uit management- en businessconsultancy, systeemontwikkeling en -integratie en managed services. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs.