Ingezonden persbericht

Stichting Mandelabrug

PERSBERICHT STICHTING MANDELABRUG

Wij hebben het genoegen u te laten kennismaken met de vernieuwde website van de Stichting Mandelabrug. Daarop kunt u van alles te weten te komen over het voorbeeldproject Mandelabrug project van VDVDV ontwerpers en het voorbeeldproject Arnhem aan de Rijn van de Stichting Mandelabrug van InnovatieProgramma Stedelijke Vernieuwing (IPSV)

Het IPSV is een programma van de ministeries van VROM , LNV en EZ . Het programma is ingesteld om een versnelling en kwaliteitssprong in de stedelijke vernieuwing te bevorderen Een deel van het budget van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) wordt hieraan besteed. Initiatiefnemers worden aangespoord om niet te volstaan met reguliere maatregelen, maar om nieuwe wegen in te slaan: nieuwe samenwerkingsvormen, nieuwe technieken, nieuwe producten, ... . Hoe worden bijvoorbeeld bewoners bij de vernieuwing van hun buurt, wijk of stad betrokken? Hoe krijgt particulier opdrachtgeverschap invulling? Of hoe kan de openbare ruimte op een creatieve manier worden ingericht? Het gaat erom creativiteit te genereren en de meest innovatieve ideeën, plannen en projecten op te sporen en voor het voetlicht te brengen. Het programma levert een bijdrage aan de innovatie van de stedelijke vernieuwing door voorbeeldprojecten te selecteren, deze een financiële bijdrage te geven en ervoor te zorgen dat de resultaten en leereffecten van deze projecten voor anderen beschikbaar komen.

In de verschillende mappen treft u korte beschrijvingen van de ideeën en ontwerpen aan. En de complete beschrijvingen van het concept van de initiatiefgroep ( VDVDV ontwerpers, ABT Bouwtechniek en AM Wonen) de ontwerpen van MVRDV en H+N+S die in het kader het Mandelabrug project zijn gemaakt. Het project Arnhem aan de Rijn is het vervolgprojekt die een betere benutting van de ruimte in bestaand stedelijk gebied beoogt waar wij op deze site ook verslag van doen.

Wij kunnen u de unieke mogelijkheid aanbieden om op een actieve manier uw bijdrage aan deze site te leveren. Dit in de vorm van het on-line aanvullen van de agenda in een door u geselecteerde rubriek. Mocht u hier geïnteresseerd in zijn dan kunt u mailen naar waarna wij u de inlogcode toezenden. De site biedt ook mogelijkheid om een link aan te maken naar uw eigen website. Heeft u verder nog suggesties voor een bijdrage dan horen wij die graag van u. Wij zouden het erg op prijs stellen als u uw medewerking zou willen verlenen. De enige tegenprestatie is dat u naar ons doorlinkt en eventueel aandacht aan onze site besteedt.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons opnemen.

Marieke de Vogel
Stichting Mandelabrug
P/a Julianalaan 5
6824 KG Arnhem
T: 026 370 420 67
F: 026 363 98 44
E-mail: info@mandelabrug.nl
Website: Mandelabrugwebsite