Ingezonden persbericht


MEDEDELING: Vice voorzitter Jonge Democraten verkozen als Vice President van IFLRY

Amsterdam, 24 november 2003

Tijdens de General Assembly van de International Federation of Liberal Youth (IFLRY) gehouden van 20 tot en met 23 november in Lisse is vice-voorzitter, tevens Internationaal Secretaris, van de Jonge Democraten Daniëlle Paulssen verkozen tot Vice President. "De verkiezing van Daniëlle is belangrijk voor de Jonge Democraten. Hierdoor wordt ons internationale karakter onderstreept. We zijn dus ook erg trots op haar verkiezing", aldus Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen.

IFLRY vertegenwoordigt wereldwijd 1,8 miljoen liberale jongeren voor ondermeer de Verenigde Naties. Doelstelling van IFLRY is democratisering van de wereld en het bereiken van een liberale wereldeconomie. Daniëlle zal zich voornamelijk bezig gaan houden met liberale organisaties in Azië. De situatie in Singapore bijvoorbeeld zal de komende tijd door haar belicht gaan worden. Ondanks dat veronderstelt wordt dat Singapore democratisch is worden de mensenrechten er dagelijks geschonden.

Daniëlle werd met een overtuigende meerderheid gekozen. Van de 116 stemmen, waarmee organisaties met in totaal 1,1 miljoen leden werden gerepresenteerd, kreeg Daniëlle er 101.

De 21-jarige rechtenstudente uit Maastricht, Daniëlle Paulssen, is momenteel vice-voorzitter en tevens Internationaal Secretaris van de Jonge Democraten. Voorheen was ze onder andere waarnemend voorzitter van de Jonge Democraten.


---