Persberichten - 24/11/2003

IBA start met de rechtstreekse verkoop van haar brachytherapie-bronnen

IBA SA - Registered Office : Chemin du Cyclotron, 3 - 1348 Louvain- la-Neuve, Belgium q Tel.: +32 10 47 58 11 Fax: +32 10 47 58 10 q E-Mail : info-worldwide@iba.be q Website: http://www.iba-worldwide.com q RC Nivelles 54589 VAT: BE428.750.985
IBA start met de rechtstreekse verkoop van haar brachytherapiebronnen Embargo tot 17.40 uur (Belgische tijd) - 24 november 2002 Louvain-la-Neuve, België, 24 november 2003 - IBA (Ion Beam Applications N.V.: Reuters IOBAt.BR en Bloomberg IBAB.BB) heeft vandaag bekend gemaakt dat de onderneming in de nabije toekomst zal beginnen met de rechtstreekse verkoop van haar brachytherapie-bronnen. Om de aanpak van de ze verandering te vereenvoudigen, heeft IBA een akkoord bereikt met Kawasumi Laboratories, Inc. (Kawasumi) om de exclusieve distributievergunning vanaf november 2003 te annuleren. De distributiepatronen op de Amerikaanse markt voor brachytherapie zijn in het recent verleden veranderd en zijn overgegaan van de verkoop via meerdere verdelers naar een rechtstreekse verkoop. Deze verschuiving is gedeeltelijk toe te schrijven aan de impact van het nieuw Amerikaans beleid voor de terugbetalingen van de kosten, waarbij zowel de procedures van de brachytherapie als de radioactieve bronnen in één vaste betaling terugbetaald worden. IBA's strategie voor haar intrede op de markt voor brachytherapie bestaat erin om het product bij de aanvankelijke lancering aan een selecte groep van strategische gebruikers in de industrie aan te bieden. Deze benadering kan efficiënter verlopen via een rechtstreeks verkoopteam. "We blijven onze verkoopstrategie aanpassen als reactie op de veranderingen die zich op de markt voor doen. De mogelijkheid om dit uiterst innovatief product rechtstreeks op de markt te brengen, is voor ons een zeer positieve ontwikkeling. Dankzij deze strategie kan de verkoopprocedure volledig door de onderneming gecontroleerd worden en zal onze omzet voor de verkoop van het product stijgen", zegt Piran Sioshansi, Voorzitter en CEO van RadioMed Corporation, Lid van de IBA Groep. RadioMed Corporation heeft in juni 2000 een distributieovereenkomst ondertekend met Kawasumi Laboratories Inc. voor de marketing en distributie van RadioMed's bronnen voor de bestrijding van prostaatkanker in de Verenigde Staten.
Over RadioMed Corporation
RadioMed Corporation, IBA's afdeling voor brachytherapy in Tyngsboro, Massachusetts, heeft een vooruitstrevende brachytherapie -bron ontwikkeld op basis van een unieke wikkeldraadtechnologie. De wikkeldraadbron, GENETRATM, biedt heel wat voordelen tegenove r de meer traditionele "zaden" met de afmeting van een van rijstkorrel, zoals een betere verdeling van de dosis, stabiliteit van het implantaat in het weefsel en ultrasone zichtbaarheid die toelaat de bron aan te brengen met een kleinere naald, zodat minder trauma veroorzaakt wordt aan de klier en het comfort voor de patiënt verbeterd wordt. Page 2 of 2
Op basis van het revolutionair wikkeldraadconcept heeft RadioMed recent VISICOIL TM op de markt gebracht, een geavanceerde lineaire, geijkte, zachte weefselmarkeer der. VISICOIL is ontworpen om de richtcapaciteit te verbeteren van technische behandelingen zoals protontherapie en intensiteit gemoduleerde bestralingstherapie (IMRT), waardoor de stralingsdosis nauwkeuriger op de kankertumor gericht kan worden, terwijl de dosis op het omliggend gezond weefsel geminimaliseerd wordt. Deze beeldgeleide bestralingstherapie, de zogenaamde "image-guided-radiation-therapy" (IGRT) techniek vertrouwt op de unieke zichtbaarheid van de VISICOIL markeerder met diverse beeldvormingtechnieken. De producten van RadioMed zijn gebrevetteerd en werden onlangs goedgekeurd door het Amerikaans Ministerie voor Volksgezondheid, de FDA.
Website: www.radiomed.com
Over IBA
IBA werd in 1986 opgericht en is een globale vernieuwer op het gebied van het ontwerp en de ontwikkeling van deeltjesversnellers, therapeutische en diagnostische apparatuur voor de dosimetrie, sterilisatie - en ionisatiediensten en voor de productie en de distributie van radiofarmaceutische middelen. Met activiteiten in meer dan 50 vestigingen in 12 landen op 3 continenten, beschikt IBA over een uitgebreide expertise, alsook over spitstechnologische diensten en apparatuur voor tal van wereldmarkten in de gezondheidszorg en de industrie. Tot de klanten van IBA behoren vooraanstaande fabrikanten van medische apparatuur, gespecialiseerde centra voor de diagnose en de behandeling van kanker, en de Amerikaanse postdiensten. De IBA-aandelen staan genoteerd op de pan-Europese beurs EURONEXT en maken deel uit van het marktsegment NextEconomy.
Website: www.iba-worldwide.com.
Gelieve voor verdere informatie contact op te nemen met: IBA N.V. Louvain-la-Neuve, België
Paul-Emmanuel Goethals
Business Development & Investor Relations Manager
Telefoon: +32 10 47 58 16
E-Mail: goethals@iba.be
Yolaine d'Udekem
Communication Manager
Telefoon: +32 10 47 59 60
E-Mail: ydu@iba.be

Bron: IBA
Provider: Euronext Brussels