Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt twee jongens aan na overval in Breda

Breda, 24 november 2003

Breda: Op maandag 24 november 2003 omstreeks 21.45 uur heeft de politie in Breda twee jongens aangehouden. Zij worden ervan verdacht enkele minuten tevoren een gewapende overval te hebben gepleegd op twee vrouwen in de Veemarktstraat in Breda. Bij de overval raakte niemand gewond.

De vrouwen, 22 en 23 jaar oud woonachtig in Breda, liepen samen door de Veemarktstraat toen zij merkten dat twee minderjarige jongens, woonachtig in Oosterhout en Raamsdonksveer, hen achterna liepen. Toen een van de twee vrouwen achterom keek, duwde een jongen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen haar hoofd. Beide vrouwen moesten hun mobiele telefoon afgeven. Met de buit kozen de jongens het hazenpad.

De politie werd direct in kennis gesteld en in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee werd de directe omgeving afgezocht. Aan de hand van de signalementen trof de Koninklijke Marechaussee de twee jongens aan bij een bushalte in de Sophiastraat. De twee stapten net in de bus, maar de politie haalde de jongens er meteen uit. Zij zijn aangehouden, ingesloten en voorgeleid. Een van twee bleek in het bezit van een luchtdrukpistool. Zij worden verder gehoord.

De vrouwen raakten niet gewond, maar zijn door het gebeuren behoorlijk ontdaan.

Bron: Enny de Wit