Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 november 2003

Marienvelde - rijbewijs ingevorderd
Bij controle op de Witte Rieteweg blies zondagmiddag een 38 jarige automobilist uit Marienvelde 0,2 prom. Op grond hiervan en i.v.m. recidive is het rijbewijs ingevorderd.

Neede - onder invloed

Een 35 jarige automobiliste uit Neede blies zondagavond bij controle op de Reigerstraat 1,6 prom. Het rijbewijs is ingvorderd.

Doetinchem - crossmotor weg

Een 22 jarige inwoner uit Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn crossmotor. De man had zijn motor te koop staan en een onbekende man heeft zondag om 15.45 uur een proefrit gemaakt op het crossterrein Oosseld. Hij gaf de motor niet terug, maar ging er vandoor. Het betreft een zwarte Honda 250 crossmotor.

Verkeerscontroles

Bij controles op zondagavond in de gemeente Borculo zijn verschillende voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven. Twee maal voor het niet dragen van een helm, een (1) voor het niet dragen van de autogordel en een (1) maal voor het niet voeren van verlichting op de fiets.

Lichtenvoorde - rood licht controle
De controle is vanmorgen gehouden van 07.45 tot 08.15 uur op de Zieuwentseweg. Opvallend was dat voornamelijk na 08.00 uur hordes schoolgaande jeugd door het rode licht fietste vanaf de Ziewentseweg, Lichtenvoorde in. Velen wilden door rood licht fietsen, totdat ze de opvallende politiebus zagen staan. Het betrof een preventieve controle en er zijn geen bekeuringen uitgeschreven.

Lichtenvoorde - autoinbraken

In de nacht van zondag op maandag is er in verschillende auto's ingebroken. Dit gebeurde in de volgende straten: Pluto, Venus en Mercurius. Men heeft van de auto's het portier geforceerd. Weggenomen zijn radio cd-spelers, cd's, een sporttas en een voetbal.

Winterswijk - snelheidscontrole

Tijdens controle vanmorgen van 07.30 to 09.00 uur op de Groenloseweg zijn 728 voertuigen gecontroleerd. 28 bestuurders reden harden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten bedroeg 65 km/u.

Ulft - diefstal uit schaftkeet

Afgelopen weekend is ingebroken in een schaftkeet. Deze stond op een bouwterrein aan de Bontebrugstraat. Uit de keet zijn een duimstok, stanleymes en potloden weggenomen. Men heeft een ruit vernield om in de keet te komen.

Ulft - diefstal uit clubgebouw

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in het clubgebouw van de voetbalvereniging aan de Vogelenzangweg. In het pand zijn verscheidene deuren opengebroken. Er is gereedschap en uit de drankenautomaat geld weggenomen. Er is een bovenlicht en een ruit vernield.

Winterswijk - eenzijdig ongeval/getuigenoproep

Zondag, omstreeks 15.45 uur, vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Eibergseweg ter hoogte van voetbalclub Meddo. Bij het ongeval was een Opel personenauto betrokken waarvan twee vrouwelijke inzittenden ernstig gewond raakten (een met buikletsel en de ander met rugletsel). De derde inzittende kwam met de schrik vrij. Gebleken is dat de gewonden door twee inzittenden van een witte Mercedes uit de auto zijn gehaald en naar een woning in Winterswijk zijn vervoerd. Daar bleken de verwondingen toch dusdanig ernstig dat zij alsnog per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. De politie wil graag in contact komen met de inzittenden van de Mercedes. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Geesteren - inbraak in kantine voetbalvereniging

Afgelopen weekend is ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging aan de Dennendijk. Binnen is een deur vernield en de kassa met wat klein geld op de grond gegooid. Er is niets weggenomen. Wel is er voor ongeveer 250 Euro schade aangericht.

Zelhem - controle

Vanmorgen heeft de politie van 07.00 tot 08.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Kruisbergseweg en de Doetinchemseweg. Er zijn 25 bekeuringen gevallen voor de volgende zaken, voeren mistlichten, negeren stopteken en te hoge constructiesnelheid bromfiets.

---- --