Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

24 november 2003 middag

Gorssel / Eefde - vernielingen / getuigenoproep

Afgelopen weekend hebben meerdere vernielingen plaatsgevonden in Gorssel en Eefde. Met name in de nacht van vrijdag, rond 23.00 uur, op zaterdag, rond 04.00 uur, was het erg onrustig.

In Gorssel is in de Hoofdstraat straatverlichting en een ruit vernield, aan de Haerkamp zijn ongeveer tien fietsen vernield en in de Nijverheidsstraat is een etalagepop "zwarte piet"van het dak gegooid.
Op de Zutphenseweg werd geprobeerd ruiten van een Abri te vernielen en werden een tiental uit de grond getrokken hectometerpaaltjes aangetroffen.

Op de Zutphenseweg in Eefde werden twee ruiten vernield en in de Schoolstraat is sinterklaasversiering en een vlaggenmasthouder uit de muur getrokken. Hierdoor zijn een aantal stenen los komen te zitten en is er een scheur ontstaan in de muur.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 8844.

Vliegensvlugge Sinterklaas

Tijdens snelheidscontrole in het politiedistrict IJsselstreek werd gisterenmiddag Sinterklaas, als bestuurder van een personenauto, aan de kant gezet omdat hij 113 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. De Sint vertelde aan de late kant te zijn voor een bezoek aan kindertjes die op hem zaten te wachten. De politie heeft de Sint vermanend toegesproken. De agenten durfden de Sint niet te bekeuren, omdat anders de kinderen te lang op de goedheiligman moesten wachten.

---- --