Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

24 november 2003

Politie zoekt veroorzakers verfspoor

De politie is op zoek naar informatie over de verdachten die zondagavond rond 19.30 uur in Epe een verfspoor hebben veroorzaakt op het wegdek van de Hoofdstraat, de Markt en de Verbindingsweg tot op de parkeerplaats bij supermarkt AH. Het spoor begint bij de parkeerplaats achter de winkel van Scapino en eindigt op de parkeerplaats bij AH. De politie heeft zondagavond een anonieme melding binnengekregen, maar wil deze beller toch graag nog even spreken. De beller, maar ook anderen die iets van dit incident hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Epe 0900-8844.

Harderwijk - inbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een inpandige garage van een woning aan de Rietgorsmeen. Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen. Uit de garage is een grijze Gazelle damesfiets weggenomen.

Ermelo - diefstal uit woning

Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Dennenlaan. Uit de woning is geluidsapparatuur weggenomen. Men kon binnen komen door een raam te vernielen.

Oene - auto tegen boom

Zondagmiddag, rond 12.30 uur, is een 25 jarige automobilist uit Raalte licht gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man reed richting Oene en in een scherpe bocht naar links raakte hij in de linkerberm en schoot vervolgens door naar rechts. Daar is heeft hij een boom uit de grond gereden en kwam met de achterzijde van de auto tegen een andere boom tot stilstand. Die boom stond halverwege de achterbank. De bestuurder heeft erg veel geluk gehad en had alleen een pijnlijke schouder.

Hattem - teveel gedronken

De politie zag zondag om 17.55 uur een 18 jarige bromfietser op de Burg. Bijleveldsingel zonder helm rijden. De jongeman werd staande gehouden en een bekeuring aangezegd. Ook werd een blaastest afgenomen en de man blies 1,1 prom. Hij wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Putten - woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan het Kerkwegje. Er werd een raam ingegooid om in het huis te komen. Meegenomen werden sieraden en een onbekend geldbedrag. De inbraak is vermoedelijk gebeurd tussen 16.15 en 18.10 uur.

Ermelo - onder invloed

Een 45 jarige automobilist uit Harderwijk blies zondag om 14.25 uur bij controle op de Harderwijkerweg 0,8 prom. Bleek dat de man nog boetes open had staan. Deze boetes voor een bedrag van 202,50 Euro werden door een goede relatie betaald. Daarna werd de man heengezonden.

Nunspeet - auto op de kop

Op de A28 is vanmorgen om 04.15 uur een auto op de kop terecht gekomen. Deze is vermoedelijk door de zware regenval geslipt. De ambulance en brandweer waren ter plekke, maar hoefden niet in actie te komen. De twee inzittenden konden ongedeerd uit de auto gekomen.
P.S. nadere gegevens zijn bij de politie NO-Gelderland niet bekend. De KLPD heeft het ongeval afgehandeld.

Hulshorst - fout parkeren

Tijdens de X-mas fair op zondag waren er bezoekers die het parkeerverbod negeerden. De organisatie had een perfecte parkeerplaats aangelegd in een naburig weiland (rijplaten/hekwerk/parkeerhulpen/verwijzingsborden) nog geen 100 meter van de fair af. De politie heeft elf bekeuringen uitgeschreven voor parkeren langs de Harderwijkerweg in het parkeerverbod.

---- --