Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

24 november 2003

LOCHEM - Boete voor dronkelap

De politie heeft zondagmiddag tijdens een alcoholcontrole op 't Ei een 44-jarige automobilist uit Lochem een bekeuring gegeven. De man stond achterin de rij om gecontroleerd te worden. Hij reed op een gegeven moment achteruit en stopte in de Molenstraat uit de auto. Een politieman rende de auto achteraan en constateerde dat de man alcohol gedronken had en liet hem op het politiebureau in Zutphen blazen. Daar bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,3 had.
Dat de man uit zijn auto stapte weet de politie aan een schrikreactie

LOCHEM - Jonge vandaal aangehouden

De politie heeft zondagavond op de Henry Dunantweg een 16-jarige jongen uit Lochem aangehouden die, samen met drie andere jongens, enkele speeltoestellen van het speeltuintje in brand had gestoken. Een voorbijganger zag rond 18.30 uur dat een speeltoestel in brand stond en hoorde tegelijk een harde knal. De man zag vier jongens hard wegrennen en zette op de fiets de achtervolging in. Hij wist twee jongens aan te houden, maar één van hen kon ontsnappen. De gealarmeerde politie nam de 16-jarige jongen over en zal hem doorverwijzen naar het preventie naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

LOCHEM - Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole, zondag op de Larenseweg, reed van de veertien gecontroleerde bestuurders slechts één onder invloed van alcohol. De politie controleerde tussen 15.00 en 23.00 uur. De bestuurder die te veel gedronken had, had een alcoholpromillage van 1,3. Hij kreeg hiervoor een boete.

LOCHEM - Snelheidscontrole

De politie heeft zondagmiddag op de Zutphenseweg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1.500 bestuurders van motorvoertuigen passeerden tussen 14.00 en 16.30 uur de controle. Van hen reden er 90 sneller dan de maximumsnelheid van 80 km per uur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont met een snelheid van 146 km per uur.

---- --