Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

24 november 2003

Apeldoorn - auto tegen verkeerslicht

Zondagmiddag om 12.20 uur is op de Prins Willem Alexanderlaan een 19 jarige automobiliste uit Lieren door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en daarbij tegen een verkeerslicht gebotst. De auto en het verkeerslicht werden zwaar beschadigd. De bestuurster werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - conflict in taxi

Vannacht is om 05.20 uur op de Raadsherenveld een conflict ontstaan tussen een taxichauffeur en twee klanten. Het conflict ging over de rekening die betaald moest worden. De twee gingen ervandoor met de contactsleutel van de taxi. De politie stelt een onderzoek in.

Uddel - telefoonkaarten weggenomen

Bij een tankstation aan de Meerveldweg is zondagmiddag, omstreeks 13.50 uur, een doosje met telefoonkaarten weggenomen. Twee mannen kwamen de shop binnen en een van de twee wil een telefoonkaart kopen. De andere man gaat naar buiten en vertelt aan de medewerker van de shop dat de luchtpomp buiten niet werkt. De medewerker gaat mee, ziet dat er niets aan de hand is en gaat weer naar binnen. Even later gaat de man die nog in de shop was naar de auto en stapt in, waarop de twee mannen wegrijden. Dan komt de medewerkers erachter dat het doosje met telefoonkaarten is weggenomen. De schade bedraagt bijna 1800 Euro.

Apeldoorn - woningbrand

Vannacht, omstreeks 03.05 uur, is op de 2e verdieping van een woning aan de Kerklaan, waarin meerdere bewoners wonen brand ontstaan. Een 26 jarige bewoner stond op het balkon van de 1e verdieping en kon door de politie van het balkon worden gehaald. De man is met lichte brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Politie en brandweer hebben nog gezocht naar andere bewoners in het brandende pand, maar zij waren allen zelf al naar buiten gegaan en werden op het politiebureau door slachtofferhulp opgevangen. Een aantal van hen zijn door de brand dakloos geworden. De sociale dienst van de gemeente Apeldoorn is ingeschakeld. De oorzaak en schade van de brand is nog onbekend.

Apeldoorn - man gooit ruit in

Terwijl de brandweer vannacht bezig was bij een brand aan de Kerklaan werd door een brandweerman gezien dat een persoon op de Professor Rontgenstraat een ruit van een pand vernielde. N.a.v. het signalement kon de man, een 43 jarige inwoner uit Apeldoorn, even later worden aangehouden en ingesloten.

---- --